måndag 4 oktober 2010

Dagens läkarbesök

Idag var det dags för besöket hos den nya läkaren. Jag var lite nervös när vi åkte dit, men mötet gick bra. Läkare satte sig in i vår historia med hjälp av vårt berättelse samt de journaler vi hade med oss.
För att få göra privata Ivf-försök måste läkare anse att man har högre än 10% chans att lyckas och det ansåg hon att vi har. Kanske inte så hög chans som är normal vid ivf, men helt acceptabelt.
Vi diskuterade de olika kliniker hon har samarbete med och förstahandsvalet blir Fertilitetscentrum i Göteborg, i andra hand blir det Ivf-kliniken i Falun och i sista hand Carl von Linné i Uppsala.

Vi diskuterade också vilket metod, lång eller kort, vi ska använda oss av. Hon tyckte att man ska prova den långa metoden med nedreglering med spray.

Den preliminära planen är nu att börja med spray på dag 20 nästa cykel (ca 2/11) och sedan att det blir äggplock vecka 49.Jag kommer att få spraya tre veckor istället för normalt två eftersom annars skulle äggplocket krocka med vår lägenhetsvisning vecka 48.

Jag hoppas nu att kliniken i Göteborg godkänner oss och att vi får köpa ett trepack.

Återbesök hos läkaren är nu inbokat den 26 oktober då vi går igenom fortsättningen mer noggrant.

3 kommentarer:

  1. Spännande, hoppas det går bra nu!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vad skönt att ni har en plan, tror inte att ni får några problem att få köpa 3-pack. Mycket att se fram emot i höst :)

    SvaraRadera
  3. Vad spännande! Det ska verkligen bli skönt att köra den korta den här gången :-) Hoppas att du tyker att den långa känns bra. Vist är hon bra Dr Damm. Ma känner si 100 % trygg hos henne. Vilken klinik ska ni ta nu då?

    Jag älskar ert kök! Jätte fint! Vart har ni köpt kaklet? Kommer du ihåg vad det heter och vad det kostar, på ett ungefär?

    Kram

    SvaraRadera