måndag 4 juli 2011

Nu får jag inte sörja ifred

Hela dagen har varit en riktig skitdag. Till slut tog jag mig ändå i kragen och vi gick en promenad med ett obligatoriskt stopp hos Dutt i minneslunden. Kände mig just då något bättre, men det kan snabbt ändras.

Telefonen ringer och då är det handläggaren från Försäkringskassan som ringer. Jag känner genast att det kommer bli ett jobbigt samtal då jag inte gillade hennes attityd när hon ringde dagen efter begravningen och undrade vad jag hade för framtidsplaner för återgång till arbetet.
Samma fråga började hon även idag samtalet med. Jag sa att jag helt enkelt inte vet om jag orkar tillbaka till jobbet på måndag så jag fortfarande är inne i en sorgeprocess.
"Ibland är det bättre att komma igång och jobba istället för hemma och sörja kan du ju inte göra hela tiden" är då hennes svar. Menar hon att det är bättre att jag sitter och gråter på jobbet än att jag sitter och gråter hemma?? Antagligen tycker hon det för då slipper ju dom betala pengar till mig...

Hon frågar sedan hur min arbetsförmåga är nedsatt och varför jag inte klarar av att jobba. HALLÅ! jag förlorade mitt barn för mindre än sju veckor sedan och all min energi går till att sörja Dutt. Det verkar den här kvinnan över huvudtaget inte fatta. Då jag står utanför en affär med en hel del människor säger jag till henne att jag står lite olägligt till för att prata om min livssituation. Jag tänker då att hon ska erbjuda sig att ringa senare, men hon fortsätter att snacka trots att jag säger samma mening tre gånger. Det blir så att jag får fortsätta att redogöra mina problem med bilar, gående och cyklister runt omkring mig.

Hon hakar också upp sig på en formulering i läkarintyget och säger att "Nästa intyg måste vara mycket bättre skrivet annars får du det inte beviljat". Vid det här laget känner jag hur jag snart gråter och min röst knappt bär längre. Jag säger flera gånger att jag i morgon har besök hos läkare och att vi då ska diskutera min situation.

Jag säger till henne att idag är en riktigt skitdag och att jag knappt kom upp ur sängen i morse. Svaret jag får då är "Ja, men nu är du ju uppe i alla fall". Är hon hjärndöd och empatilös eller är hon bara dum i huvudet??

Jag har flera gånger lust att lägga på för att få tyst på henne. Fy vilken människa!!
Hur svårt kan det vara att förstå att man sörjer när man efter tre år och fyra ivf:er måste avbryta sin graviditet?? 

När hon väl sagt sitt och vi lägger på så är jag så jävla arg på denna helt omänskliga människa som inte verkar förstå att man kan må dåligt av allt det vi varit med om.
Jag är helt säker på att hon har fått de barn som hon vill ha, vid de tidpunkter som hon vill och har haft helt problemfria graviditeter.


Fy faan för försäkringskassan.

15 kommentarer:

  1. Försäkringskassan är sannerligen en värld för dig, en hjärtlös sådan! Hon hade verkligen inte rätt att bemöta dig på det sättet, hon borde gå en kurs i just bemötande. Det är klart att du ska komma tillbaka till jobbet och jag tror också att det kommer hjälpa sig att må bättre MEN det måste vara när du är redo för det och när du känner att du orkar, annars kan det bli fel. Ingen känner dig bättre än du. Lita på hur du känner!
    Många varma kramar, tänker på dig!!

    SvaraRadera
  2. Skickar en stor kram till dig!

    SvaraRadera
  3. Jösses! Jag finner inte ord! Snacka om fel person på fel plats.
    Jo, nu fann jag ord: Jävla spån!
    Det är vad hon är.
    Jag vet att det är tungt, men stå på dig. Läkaren kanske kan skriva några ord i intyget om hur man hanterar någon som förlorat sitt barn? Så får hon det svart på vitt av en sakkunnig. För hon verkar lite korkad...

    All kraft till dig!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Fy faan för försäkringskassan och den skitkärringen! Använder inte ordet "hata" ofta men är det nån gång det kommer till användning är det när jag pratar om just dessa idioter!
    Be din läkare om hjälp, bara intygen är ok kanske dom låter dig va ett bra tag.
    Kraaam

    SvaraRadera
  5. Usch och fy! Skicka ett mail lr ring hennes chef och klaga! Vissa människor ska inte ha serviceyrken. Kramar <3

    SvaraRadera
  6. Fy vilken vidrig människa!!!
    Jag blir så arg så jag skakar när jag läser!

    Kramar till dig

    SvaraRadera
  7. Det är helt fruktansvärt hur dom behandlar människor.

    SvaraRadera
  8. Skickar styrkekram! Kram Nhea

    SvaraRadera
  9. Usch. Jag har ögonen fulla av tårar nu när jag läst er historia. Jag kan inte ens föreställa mig vad du/ni går igenom men jag vill skicka en kram och säga att jag tänker på dig/er. Det är så upprörande hur människor behandlas i dagens samhälle och hur synen på sorg förändrats. Det är som att man tror att den går att stänga av och enbart plocka fram den när det finns finns tid till den. Inget kan vara mer fel. Sorg tar tid och den är individuell. Den är viktig för att sedan kunna gå vidare. Jag önskar er allt gott i fortsättningen. Massor av kramar// Ingela

    SvaraRadera
  10. Usch fy f...n de är hemska och hon verkade helt oempatisk!! Förstår att du bara ville lägga på!!
    Hoppas att du får ett bra samtal med din läkare idag och att han/hon kan hjälpa dig!

    Kram

    SvaraRadera
  11. Skickar en jättekram till dig, finns tyvärr människor som varken har moderskänslor lr empati, och försäkringskassan slutar aldrig att förvåna! Det löser sig nog ska du se, har du en bra läkare så ska han nog ordna ett bra läkarintyg.
    Kramar Fia

    SvaraRadera
  12. herr och fru H5 juli 2011 kl. 12:12

    Fy fasen så okänsligt bemötande. Och fy för såna där "käcka" kommentarer som att "jamen då är du ju uppe i alla fall"...Som att om man bara står på benen så är man arbetsför....
    Som du skriver...hon kanske har fått precis de barn hon vill precis när hon ville utan problem...fast empati och ett bättre bemötande borde man väl kunna ha ändå?!

    SvaraRadera
  13. Det är inte upp till en handläggare på F-kassan att avgöra om du är redo att börja jobba eller inte. Det kan bara du och din läkare komma överens om. Du är en kvinna som just förlorat sitt barn. Bara du vet hur du känner, ingen annan. Allra minst en bitter kärring på Sveriges sämsta myndighet. Dessutom är sorg inget övergående. Sorgen förändras med tiden men man blir aldrig botad från den. Gör det som du mår bäst av. Det DU vill och känner är bäst för dig. Låt aldrig någon lägga någon skuld på dig för att du sörjer. Låt det ta tid. Stor kram.

    SvaraRadera
  14. Tyvärr så verkar det som att de flesta som jobbar på försäkringskassan verkligen är fel personer på fel plats.
    När min man låg i respirator och kämpade för sitt liv glömde jag bort att ringa och sjukanmäla han på en gång utan gjorde det två dagar efteråt, fick då en utskällning varför jag inte hade gjort det på en gång... Sen ville jag ta ut närståendepenning men då säger den smarta kvinnan på fk att min man måste godkänna att jag tar ut det på han, men hallå han låg i respirator nedsövd, tror de då att han kan skriva under papper.

    Jag hoppas att allt ordnar sig för dig.

    Många kramar

    SvaraRadera
  15. Jag blir alldeles mörkrädd när jag läser hur du blivit bemött. Så himla himla bra att du skrivit ett klagobrevv. Jag skulle vilja ringa till chefen där på F-kassan och tala om ett och annat!

    Kram till dig

    SvaraRadera