måndag 30 augusti 2010

Dagens äggkontroll

Nu har jag återigen hoppat upp och ner i den där gynstolen som om det vore någonting. Innan vi började med utredning och ivf hatade jag verkligen den där stolen, men nu är det inget konstigt alls.
I alla fall... Så fort vi kom i korridoren på Rmc se såg jag sköterskan som brukar ha hand om att ta blodproverna. Hon kände igen mig så jag fick ta blodprov med en gång. Förvånad, men samtidigt trevligt, att man inte bara är ett personnummer utan också ett ansikte.

Sedan satt vi i väntrummet ett stund då läkaren ropade upp ett annat par som också dom skulle på ultraljud. Vi såg då att det vara samma läkare som vi hade i fredags. Vi kände att vi helst skulle velat träffa den läkare som kan mest om vår historia. Efter en stund ropas vi upp av en sköterska och när vi följer med hennes så står "vår" läkare och väntar på oss utanför ett undersökningsrum. Vilken lättnad!!

Tror att de hade ordnat så att vi skulle få träffa henne istället för den jourhavande. Tyckte att det var lite konstigt att vi skulle vara där kvar över åtta. Alla andra gånger har vi varit där klockan åtta.
När vi sätter oss ner så frågar hon direkt hur jag mår och hur jag känner inför äggplock i och med det som hände förra gången. Vi pratar lite om det och hon är väldigt förstående i att jag nu känner en oro.
Sen hoppar jag som sagt upp i den där stolen och resultatet är blir ca 13 äggblåsor med en storlek mellan 6-17 mm.

Äggplock blir, enligt läkaren, någon gång den här veckan. Mer detaljer får jag när sköterskan ringer i eftermiddag.

Säga vad man vill om landstingsvården, men hos Rmc har jag ingenting att klaga på. Kändes väldigt bra att vi fick träffa vår läkare som har följt oss sedan oktober förra året och som lagt upp hela vår behandlingsplan tillsammans med oss.

2 kommentarer:

  1. Spännande nu är det nära! äggplock.

    SvaraRadera
  2. Vad bra med 13 ägg, spännande att få reda på när det blir av!

    Kram Lila

    SvaraRadera