måndag 5 mars 2012

Recept på röror

Kenai efterfrågade våra recept på tzatsiki och guacamole som jag skrev om i fredags.
Ingen av rörorna är speciellt svåra så jag förstår inte att man köper färdiga i affären så är överfulla med tillsatser.

Tzatsikin gör mannen på känn nu för tiden. Han använder sig av turkisk yoghurt. Slänger mer så mycket man vill ha i en skål, blandar det med vitlök (också så mycket man vill ha), lite olivolja, svartpeppar och salt. Sedan grovriver han gurka (mängden är också efter tycke och smak). Han struntar i att skala den eller ta bort kärnhuset. Han låter den heller inte rinna av utan klämmer bara den rivna gurkan i handen och rör ner det i röran. Låter den sedan stå och gotta till sig en timme ungefär.

Guacamolen är alltid min uppgift när det är tacotajm. Börjar med att hacka en liten gul lök, cirka två klyftor vitlök och en chilli. Lägger ner det i en mixerskål. Saltar litegrann. Gröper sedan ur två avokado och lägger ner i skålen. Mixar tills den är slät. Hackar en eller två tomater och rör ner dom i guacamolen med en sked. Färdigt! Inte svårt alls!

5 kommentarer:

  1. Mums! Prova att salta den rivna gurkan, istället för att salta yoghurten, och låt det dra ett par minuter innan ni kramar ur saften. Resultatet blir en krämigare variant med mindre vätska.
    Ha det så gott!
    Kram
    Anna

    SvaraRadera
  2. En skvätt olivolja brukar Jag ha i. Tzatsiki färdig har Jag köpt en gång. Oplanerad picknick ;-)

    SvaraRadera
  3. Missade att du skrev olivolja ;-)

    SvaraRadera
  4. En skvätt olivolja brukar Jag ha i. Tzatsiki färdig har Jag köpt en gång. Oplanerad picknick ;-)

    SvaraRadera
  5. Åh tack för recepten! Superenkelt lät det. Ska testas vid nästa tacomiddag!

    SvaraRadera