måndag 13 maj 2013

Dopet närmar sig

När jag bokade kyrkan för dop i januari kändes den 25 maj jättelångt fram, men nu är vi snart där!

Jag har nu köpt band som vi ska ha på dopklänningen och jag har i helgen försökt att få till en fin rosett. Än är jag inte nöjd, så jag får göra några försök till...  Jag tycker att det gröna bandet blev väldigt snygg och det passar ju bra nu när hela naturen grönskar! När jag var på Gekås köpte jag servetter som hade ungefär samma gröna färg i sig. Lite färgtema med andra ord... Till bordsdekorationer kommer vi återanvända de gipshjärtan i guld som jag gjorde till vårt bröllop.
Till dopklänningen finns en hätta eller vad man kallar den. Jag tycker att Olle ska ha den medan mannen är mer tveksam. Vad tycker ni? (Bild borttagen)

15 kommentarer:

 1. Oj oj jag skrev ett långt inlägg men råkade trycka på bakåt knappen och allt försvann :( Hur som. Olle är super söt i hättan :) Jag hoppas alla elaka människor ger upp och slutar läsa din blogg eftersom dom bara stör sig på det du skriver. Jag skulle vilja skriva länge och mycket om mycket men har en liten tjej som inte ger mig tiden till det när jag har tänkt det ;) Kram till dig! Jag är så glad för er skull att ni har en alldeles bedårande liten fin Olle här på jorden! Och jag vet att ni även har världens stoltaste storebror i himlen som vakar över er :) kram Monika

  SvaraRadera
 2. Jag tycker han ska ha hättan.

  SvaraRadera
 3. Hanna Linnea13 maj 2013 21:05

  Använd hättan på dopet! Urgulligt och fint :)

  SvaraRadera
 4. Hoppas du fortsätter blogga Anna. Självklart står man inte ut med vad somhelst. Särskilt inte när det kommer till de närmsta relationerna man har i sitt liv liksom.
  Jag säger annars som övriga hittills tumme upp för hättan på!
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 5. Ett tips prova att knyta rosetten upp och ner.
  :)

  Söt han va i mössan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. knyta upp och ner? Vet inte om jag fattar riktigt... Kan du förklara tro?

   Radera
 6. Vad fint! Min systerson hade samma tema.
  Vi körde utan mössa men mest för att hon höll på att svettas så mycket och för att den inte satt så bra. Er mössa ser mycket mer luftig ut och den var jättefin på! Ni kanske kan ha den på tills det är dags att få vatten på huvudet och sedan låta den vara av så får båda föräldrarna som de vill? ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag hade använt den :-) Jag hade också rosettstrul - den var snajdigt knuten men så fick lillafröken tag i den. Och tag i den. Och tag i den igen :-D Så mitt tips är att helt enkelt lägga den snyggt (man behöver inte ens knyta) och sedan sy ett par rejäla stygn rakt igenom så att det lilla trollet inte knyter upp den på 20 sek.

  SvaraRadera
 8. Hättan tycker jag ni ska ha på, jättesöt ju :) Väldigt fint också med ett grönt band, istället för det blåa som alla har!
  Fina gipshjärtan, kommer bli jättefint som bordsdekoration!

  Kram C <3

  SvaraRadera
 9. Det där med att knyta upp och ner är ett bra tips!
  Alltså att du knyter när klänningen är upp och ner, helt enkelt. Halsringningen neråt, och knyt!
  Rosetten blir supersnygg, sen är det bara att sy några stygn, klart! :)

  SvaraRadera
 10. Supergullig hätta! Min erfarenhet av dop är dock att bebisen blir grinig när det blir varmt (mycket tyg i en dopklänning = varmt) så det beror på om hättan gör det värre. De flesta verkar ha kläder under klänningen så då blir det extra svettigt, ett tips att tänka på kanske. Mina barn är inte döpta men jag är gudmor åt ett antal så jag har stått där uppe och svettats jag med ;) Hoppas ni får ett mysigt och minnesvärt dop med eller utan huvudbonad :)

  SvaraRadera
 11. Sara B Nylund15 maj 2013 08:56

  Han är jättesöt i hätta. Som någon skrev tänk på värmen. Vi hade köpt vita byxor och body som vi hade under klänningen och vår son döptes i oktober. Han var för varm och blev ledsen på slutet.

  Vad fint att ni ska ha grönt band. Det hade vi också. kan tipsa om sättet vi gjorde. Vi tog två band och det ena bandet knöt vi som en rosett runt det andra bandet, så att rosetten blev som ett treklöver med fyra stjälkar. Låter det intressant kan jag gräva fram en bild om du vill se hur det ser ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värmen tror jag inte ska vara något problem då klänningen är gjord i spets med endast ett tunn tyg under. Dessutom knäpps den enbart med två knappar bak så en stor del av klänningen är öppen bak. Även hättan är i spetstyg.

   Om det inte är för mycket besvär får du gärna delge din rosett. Du kan mejla den till min mejl: langtantillbarn@gmail.com

   Radera