lördag 18 maj 2013

Dutts dag

Igår var det då dags för Dutts andra födelsedag. Mycket har hänt sedan vi uppmärksammade hans första födelsedag förra året. I år kändes allt inte lika tung, grått och dystert.
Till lunchfikat hade jag gjort rulltårtsbakelser med rabarberkompott som sylt. Det hade vi även i förra årets tårta.
Sedan gick vi alla tre till kyrkogården med blommor, ljus och ballonger.
Tänk att vi igår fick vara tre som närvarade hos Dutt på hans födelsedag. Förra året försökte jag tror och hoppas att det skulle bli så, men hoppet var inte så stort.

Senare på kvällen tittade vi i det minnesalbum som jag gjorde i ordning förra året. Tårarna kom, men det kändes på ett annat sätt än tidigare. Tårarna gjorde inte lika ont som tidigare.
Jag klarade dock inte av att se bilden på Dutt som finns längst bak i albumet dolt med ett papper över, just för att man ska kunna välja om man vill se eller inte. Igår valde jag att inte vika upp pappret. Jag minns så väl hur han såg ut när han låg där i våra händer. Liten och så fin.
Dutt kommer alltid finnas med oss, sida vid sida, vad som än händer i framtiden. Inte minst kommer han att vara närvarande nästa lördag när lillebror döps i kyrkan några meter ifrån minneslunden. Jag vet inte hur mycket prästen kommer uppmärksamma Dutt, men säkerligen kommer Dutt att nämnas.

7 kommentarer:

 1. Fin tradition! Tänker på er! Jag vet inte hur jag ska göra med min lillasysters och min pappas grav. Jag vill ju att vår bebis får deras närvaro på sitt dop, precis som Olle. Kram!

  SvaraRadera
 2. Så glad att ni är tre i år! Förstår ju din sorg (så gott jag nu kan), smärtan och rädslan över att kanske aldrig få bli tre. Nu är ni det och det känns mycket roligare och skönare att läsa och veta att det finns glädje och lycka hos er! Kram!

  SvaraRadera
 3. Skönt att tårarna gör mindre ont nu, ju längre tiden går så blir smärtan lite lite mindre men sorgen finns där fortfarande. Det är så fint att ni uppmärksammar Dutts födelsedag så, jag vet att Olle kommer minnas sin storebror fastän han aldrig träffat honom. På dopet på söndag kommer vi nog alla tänka på Dutt och sedan se ert Mirakel som Dutt ordnande till er. Sköt om er! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas du menar lördag för annars kommer ni en dag försent och det vore ju synd ;-)

   Radera
 4. Ni har verkligen varit med om mycket. Skönt att det känns bättre nu. Tiden brukar ju läka alla sår!

  SvaraRadera