onsdag 5 december 2012

En natt med...

Citodon var en natt med något mindre huvudvärk. Visst jag vaknade redan klocka tolv, men inte på grund av huvudvärk utan på grund av allt annat - jobbigt att vända sig, magen var i vägen, magen kändes hård och lite fogar gjorde ont... Sov väl sedan en orolig sömn fram till tre, då hade huvudvärken blivit lite värre så då tar jag mitt täcke och går ner och sätter mig i soffan. Värmer vetekudde och försöker somna och det gör jag faktiskt. Andra nätter när huvudvärken finns där (och det varit för tidigt att ta ny dos panodil) har jag inte kunna somna ifrån huvudvärken.

Vaknar sedan när mannen går upp vid sex. Lite huvudvärk finns där och jag tar då en ny dos citodon. Somnar återigen i soffan och sover till åtta. Så idag (trots att jag sovit ganska många timmar i soffan) mår jag faktiskt ganska bra.

Erika undrade i en kommentar om jag verkligen ska ta Citodon när jag är gravid. Ja, det tänker jag göra eftersom jag litar på att den läkare som jag träffade igår och som skrev ut tabletterna vet vad hon sysslar med... En läkare på mödravården tror jag inte skriver ut en medicin till en gravid som är direkt farligt för mig eller för pojken. Naturligtvis kommer jag ta så få tabletter som möjligt!

Snön vräker ner, så på förmiddagen var jag ute en sväng för att skotta undan lite snö. Medan jag använde snösläde använde grannen snöslunga... Trots blåst och snö i ögonen var det faktiskt riktigt skönt att komma ut en sväng och göra något. Pratade sedan en stund med grannen och han tyckte inte att jag skulle överanstränga mig (han vet att jag är gravid), så lite snö finns nu kvar tills mannen kommer hem....

15 kommentarer:

  1. Jag var livrädd för piller när jag var gravid, tog Alvedon två ggr även fast jag vet att Alvedon är ok men jag vill helst inte utsätta mitt barn för något. Om 20 år kanske vi ser tillbaka på saker som man då tycker är konstiga att man gjorde, som vi ser på tex rökning och neurosodyn idag ( vet att det var extremt men det gav man för att hålla gravida kvinnor lugna, varför lixom)?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar inte heller att ta massa piller, men just nu har jag inget alternativ. Skulle jag inte ta tabletter för min huvudvärk så skulle jag må så jävla dåligt så att jag skulle hamna på psykakuten istället...

      Radera
    2. En så himla dum kommentar till en gravid kvinna som absolut inte okynnesäter medicin. Man måste kunna fungera som människa även under graviditet, och både Alvedon och Citadon är väl beprövade under graviditet.

      Bra att du blev hjälpt. Det kan vara en fördel att äta medicinen med de intervall som är okej för att smärtan inte ska byggas upp alltför mycket mellan påfyllningarna.

      Hoppas att du får fler bättre nätter nu!

      Maria

      Radera
  2. Jag fick också Citodon när jag var gravid, tror att det är ett av de vanligare läkemedlen när det gäller smärtlindring för gravida där receptfria mediciner inte funkar. Precis som du skriver så är ju läkarna på MVC/förlossningen experter när det gäller gravida kvinnor, så man bör rimligen kunna lita på att dom har koll på läget.

    Dessutom är det superviktigt att du får lov att må så bra som möjligt under resterande delen av graviditeten. Det tar ordentligt på krafterna att vara höggravid, att gå igenom en förlossning och att vara nybliven mamma, så behöver du Citodon för att härda ut huvudvärken så tycker jag inte att du ska tveka om att ta det för att kunna spara på orken inför lillens ankomst.

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Förresten. Kom på att jag fick Panocod utskrivet när jag var runt vecka 34 eftersom jag fick migränanfall var och varannan dag på slutet av graviditeten. Det kanske skulle kunna vara ett alternativ även för dig?

    SvaraRadera
  4. Orsaken till frågan var av omtanke. Känns det säkert för dig att ta dem och att de hjälper mot din hemska huvudvärk så är ju det bara bra. =)

    SvaraRadera
  5. Jag förstår inte varför någon öht måste kommentera detta med "piller". Tror någon att Anna tar tabletter för att hon tycker det är "kul"? Jag tror att de allra flesta människor, gravida eller ej, tar mediciner när de behöver det. Punkt. Den som säger "jag gillar inte att ta tabletter" eller "jag tar inte mediciner i onödan" och som klarar sig utan, ja då är det ju bra för den personen MEN är man tillräckligt sjuk/har tillräckligt ont då gör man det som krävs för att bli frisk/må bättre/få mindre ont även om det innebär att ta mediciner. Är man gravid så gör man självklart inget utan att prata med barnmorska eller läkare.

    SvaraRadera
  6. Jag fick också Citodon utskrivet av en mkt kompetent läkare (svärfar hehe) när jag var gravid. Tror knappast han skulle ha riskerat sitt efterlängtade barnbarns hälsa :-) Ut kom en frisk och pigg, fullgången tös!

    SvaraRadera
  7. Mår du bra mår förhoppningsvis bebis också bra... de e ju inte jätte många veckor kvar till förlossning och tanken på att vila upp sig är nog inte dum..lycka till:-)

    SvaraRadera
  8. Fick oxå citodon när jag var gravid. Åt det nästan hela graviditeten. Å, vi fick en välskapt dotter. Läkarna på MVC och förlossningen vet det som behövs vete.

    SvaraRadera
  9. Det är fruktansvärt att jämt ha ont i huvudet, det vet jag av egen erfarenhet. Hoppas verkligen att medicinen hjälper.

    SvaraRadera
  10. Det är så tröttsamt med människor som under parollen "jag tänker bara på ditt och barnets bästa" klankar ner på alla beslut man gör. Som att någon tar medicin de inte behöver under en graviditet.
    Själv gick jag på morfinpreparat under delar av graviditeten. Inte så kul, men alternativet var värre. Och jag tror nog att den överläkare på specialistmvc som skrev ut det åt mig visste vad hon gjorde.

    SvaraRadera
  11. Citodon är lika ofarligt för fostret som Alvedon och Panodil - inte farligt alls med andra ord. Om man inte överdoserar förstås, men ur den aspekten kan ju till och med Läkerol ställa till det ;-)

    SvaraRadera
  12. Fick också citodon utskrivet när jag va gravid, det va en befrielse att ha något att ta till om det behövdes, även om det inte hjälpte alltid. Nu när jag ammar tar jag magnesyl någon gång ibland, ok enligt amningsmottagningen här. Citodon o panocod är samma sak... Kram Åsa

    SvaraRadera
  13. Tjejen menade väll snälla måste ni haka upp er på det, hade också undrat när msn inte vet. Koncentrera er på viktiga saker i stället och vänd inte alltid på små sten

    SvaraRadera