tisdag 16 april 2013

Inköp i Ullared - Gärna tips från er

I början av maj åker jag,min syster med sambo till Ullared i två dagar för att shoppa lite. Så just nu funderar jag på inköpslistan. Naturligtvis kommer jag köpa lite kläder till lillkillen. Jag har inventerat hur mycket kläder han har i större storlekar och han har en hel del, men tanken är att jag ska köpa kläder kanske till och med storlek 86. När vi var där förra gången köpte jag kläder upp till storlek 74. Trots att han vid förra besöket på bvc var 60 cm lång sitter fortfarande storlek 56 perfekt på honom så de större storlekarna får vänta lite, men bra att passa på att köpa lite när jag ändå är där.

Sedan har jag tänkt att köpa lite leksaker. Vad för leksaker kan vara kul för lillkillen upp till ett års ålder? Visst kan en plastburk fungera som leksak till en halvårsbebis, men det är ju alltid kul med lite "riktiga" leksaker. Ni som har /har haft barn i den åldern - vad har era bebisar gillat? Gåstol?, hoppgunga? byggklossar? snuttefiltar?, skallror? Eller något helt annat?? Kom gärna med tips!!

Dessutom ska jag se om det finns lite grejer till dopet, då främst till bjudningen efteråt. Servetter och pappdukar till exempel. Sedan vet jag inte vad vi ska dekorera borden med. Ljus känns inte helt rätt i slutet av maj. De kommer antagligen inte synas... Blommor är ju annars ett säkert kort!

12 kommentarer:

 1. Tack för din kommentar! Nä, skrikfesterna är verkligen ingen höjdare :( De kvällar sambon jobbar och lilleman skriker nonstop är jag helt utpumpad på energi.
  Jodå, vi får börja gå över till 62 nu, han växer så det knakar vår lille kille! Vissa kläder i 56 funkar fortfarande, men andra är för tajta och för korta. Hur stor o lång är Olle nu? E vägde 5300 sist och var 58,5 lång. Ska iväg o mäta på torsdag igen o nu lär han väga över 5500g. Det går alldeles för fort!! :)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vår tjej älskade gåstolen och hoppgungan, de användes flitigt nästan varje dag från ca 5 månaders ålder :)

  SvaraRadera
 3. Med tanke på dopet: inför vårt bröllop så har vi beställt saker från www.firande.se De har riktigt bra priser och megasnabb leverans! :)

  SvaraRadera
 4. Fina stenar och snäckor är alltid fint att dekorera ett bord med!

  Kram C

  SvaraRadera
 5. Lära gåvagnen var den största hiten här. Nu används den som dockvagn/köra lego i mm. Köpte en begagnad brio med justerbart handtag på Blocket. Gillar att köpa begagnat så det inte är så mkt nya kemikalier å så i. Träklossar som kan staplas å vältas är också bra. Å badleksaker till badkaret. Vi har både typ gummidjur å typ strand-/vattenleksaker i badkaret. Kolla bara att plasten är ok å inte luktar starkt. Men svårt att veta överlag, det man tror ska bli poppis kanske inte blir det alls osv. Ibland bättre att avvakta å ta det eftersom.

  Andra bra tips: hårdplasthaklappar med uppsamlingsränna kommer väl tillpass när det är dags för mat på sikt. Å tallrikar, grötskålar bestick, muggar i hållbara material. Trots diskmaskin gick det åt många om dan här. Det blir lätt fula repor i viss plast (t ex IKEAS billiga) å det känns ju läskigt när det är små barn som ska äta å man vill undvika att det samlas bakterier. Så se om det finns bättre material dit du ska. Å så småburkar för att frysa in småportioner mat.

  SvaraRadera
 6. Fick en spegel med en humla och ett annat litet djur på. Den är väldigt poppis. Fick också en bitring som ser ut som en humla. Bra nu när de små tänderna kommer fram. Vet inte om de fortfarande säljs i Ullared men de märket heter Sassy

  SvaraRadera
 7. Min bebis som är 8,5 månad gillar sin gåstol, skallror och hårda pekböcker som man både kan titta och äta på :)

  SvaraRadera
 8. Gåstol och såna där byggklossar :) Köpte en rolig stol i Ullared så när barnet sitter på den så spelas musik

  SvaraRadera
 9. Gåstol är den stora glädjen :-) Allt med bitvänlig yta, ingen av mina fyra har gillat hoppgungan.

  SvaraRadera
 10. bollar. mina barn älskar bollar. främst bollar som är mjuka, i tyg (fylld med skumgummi ) så att de kan ta tag i bollarna ordentligt.

  SvaraRadera
 11. Fick tips av en kompis att köpa nappar med nät i vilka man kan stoppa in frukt mm. Barnen kan då tugga på nätet och få i sig frukten utan att fruktköttet följer med och man slipper vara orolig för att de sätter i halsen.
  Fanns i Ullared när jag var där för ett par veckor sedan och hänger mellan gångarna på en av kortsidorna inte så långt från lakanen på bebisavd. Kostade runt 30 kr/styck tror jag. Vi köpte gåstolar till våra grabbar också samt lite klämma-känna-grejer som det är bättre pris på där än på andra ställen. Kan ju skicka en bild på nappen till dig på Facebook om du vill? Stor kram!

  SvaraRadera
 12. Intressant att alla har gåstolar. Vår BVC avråder å det starkaste sådana då de säger att de hämmar utvecklingen och försenar just det riktiga läragåandet.

  SvaraRadera