fredag 5 april 2013

Sjukstugan fortsätter

Olle är frisk, men jag och mannen snorar och hostar fortfarande samt att min röst i stort sätt försvunnit. Vi har trots förkylningen försökt att komma ut på våra promenader i alla fall. Det har de senaste dagarna varit jättehärligt väder så att bara sitta inne är vi inte klarat av. Dessutom så sover Olle så bra i vagnen när den rullar. Dagtid är det i vagnen på promenad som han sover som bäst. När vi är hemma sover han bara korta stunder och då helst i famnen, vilket är mysigt, men inte hela tiden. Idag har vi försökt att få honom att somna på andra ställen förutom i famnen med varierat resultat...Bland annat lade vi honom i vagnen och gick ett varv i trädgården. Han somnade efter några minuter, men sedan när vi kom in och vagnen stod stilla så vaknade han ganska snart igen...

På natten däremot sover han riktigt bra. Vi lägger honom i sin säng mellan halv åtta och åtta. Sedan sover han till cirka två då han vaknar och vill ha flaskan. Jag sover vidare då, eftersom mannen nästan alltid tar den matningen. Sedan somnar han igen i sin säng, men vaknar dock runt fyra- fem och har då ibland svårt att somna om. Ibland somnar han om i sin säng eller så får han komma upp och sova på någon av våra bröst. Då kan han sova vidare till klockan sex - sju då det kan vara dags för mat igen. Det är skönt för mig att kunna sova i stort sätt ostört från att jag går och lägger mig (cirka 22.00) tills han vaknar vid fyra. Jag hör ju när det är dags för nattmatning, men eftersom jag vet att mannen tar den matningen så behöver jag inte vakna till. Jag känner att jag just nu behöver den sömnen då det på dagtid är svårt för mig att hinna somna dom korta stunder som Olle sover.
Någon föreslog i en kommentar att jag inte vilar när jag promenerar och att, när vi kommer hem, är Olle pigg och jag får ingen möjlighet att vila. Jag skulle inte klara av en hel dag inomhus. Jag behöver promenaden. Den ger mig återhämtning. Skulle vi vara inomhus en hel dag så får inte Olle den ordentliga dagssömn som han behöver och då blir han gnälligare vilket skulle göra att jag bara skulle bli tröttare än om vi tar vår promenad. När jag känner att jag behöver sova på dagtid brukar jag göra det när mannen kommer hem klockan fem.

Det som nu är skönt är att Olles magproblem helt verkar vara borta sedan några veckor tillbaka. Nu fiser han utan problem. Tidigare kämpade han så mycket för att få till en fis :-)

Sedan jag ökade min dos kortison igen har min värk i tummen i stort sätt försvunnit så nu känner jag inte av den så mycket alls. Det jag kan konstatera är i alla fall att Humira enbart inte ger mig den smärtlindring som jag skulle önska...
Jag ska föröver få en tid till arbetsterapeut för utprovning av skenor. Det är bra att ha utprovade såna då min värk kommer då och då.

6 kommentarer:

 1. Appropå vagnen så vore det intressant med en recension av den :) Skoj att få veta om ni är nöjda med ert val osv.

  Krya-på-er-kramar från oss

  SvaraRadera
 2. Kan han inte stå ute å sova i vagen? Vår dotter sov i en vagn på vår ballkong första 1,5 året!! Inne sov hon ca 15 min, ute kunde hon sova 3 timmar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han vaknar nästan alltid så fort som vagnen stannar och står stilla. Det spelar ingen roll om det är hemma eller i affären. Står vagnen still vaknar han.

   Radera
 3. Så har alla mina varit att dom vaknar till om vagnen står still, så vi vaggade inomhus över en liten tröskel tills dom somna.

  SvaraRadera
 4. Krya på er, det är vidrigt att vara sjuk när man har di små faktiskt...

  Sömnen har varit lite abrig i början här (nähä??) men nu är det helt klart lite lyx-bebis. Hon sover inte så länge, men 3-4 lurar i spjälsängen eller vagnen beroende på var vi är. Och ute är det alltmer lek så att hon faktiskt är vaken. Snart har ni det också, och då är det lättare att komma ut i friska luften (och jag försöker leva efter devisen att få bebisar har tagit skada ens av att beta gräs... det finns värre saker ;-))

  SvaraRadera
 5. Det låter som att ni har fått till bra rutiner för Olle och dig på natten. Jag känner väldigt mycket igen min egen bebis när du beskriver hur Olle sover på dagarna. Min lilla kille fyller snart 4 mån och sover helst också i en konstant rullande vagn på dagarna. Står den stilla vaknar han snabbt. Inomhus får han sömn endast ibland och då av mycket varierande kvalitet... Jag försöker att känna in vad han behöver och skapa någon slags rutin på dagarna vad gäller mat och sömn men jag finner det svårt. Han är så himla ombytlig och helt plötsligt kan han somna på helt andra tider än vad jag förväntar mig. Ledigheten med honom är förstås mycket mysig på alla möjliga sätt, men just nu saknar jag att ha dagliga rutiner. Jag får nog helt enkelt ha tålamod och vänta in att han ska bli mogen för rutiner.

  SvaraRadera