måndag 15 april 2013

Mammaupptagen

Tidigare har jag aldrig reflekterat över begreppet mammaledig.
Vaddå, ledig? Jag har aldrig tidigare varit så upptagen som nu!! Mammaupptagen vore ett bättre ord för det som jag just nu är.

Jag har i mitt huvud en mängd uppslag för blogginlägg, men tiden finns inte. Det är heller inte helt lätt att skriva med en bebis i famnen. Där befinner han sig när han sover på dagarna, vilket blir ganska många timmar. Jag försöker att lägga ner honom, utan något bra resultat. Snarare blir det bara värre. Mer skrikig övertrött pojke.

Nu fortsätter jag att vara mammaupptagen!

8 kommentarer:

 1. Har du provat att värma sängen med vetekudde eller liknande så att det liknar en varm famn? Det var likadant för mig med dottern, dock varade det bara de första veckorna hemma. Hon vägrade sova annat än på mage om hon skulle sova själv och så fick det bli till slut! Håller med dig om att man är väldigt upptagen som mammaledig... ;-)

  SvaraRadera
 2. Precis; det borde heta mammaupptagen!! Hinner man både äta frukost och klä sig innan kl 11 så är det LYX! En av våra grabbar har varit en riktig vaken-kille sen födseln och har precis kommit på att man kan ju sova en stund på dagen också istället för bara natten :) Tacksamt för då hinner man ju med hans tvillingbror också!
  Fullt upp javisst men jag brukar tänka att vi FÅR i alla fall ha klängiga barn, vi FÅR gå upp och mata på natten osv. Det kunde varit så att vi kämpade fortfarande.
  Man får väl njuta av att de vill mysa dygnet runt. Helt plötsligt vill de väl inte vara i famnen längre för att de har blivit för stora och man är "pinsam" :)
  Många kramar!!

  SvaraRadera
 3. Hoppas du snart kan njuta till fullo och inte vara upptagen, men Olle njuter iallafall av sin goa mamma *ler* Kram

  SvaraRadera
 4. Min dotter sover också alltid i min famn, hon är 9 månader. Njut av det, det är ju mycket mysigare att ha en sovande bebis i sin famn än att t ex hinna diska ;) Det varar inte för alltid och jag vet att jag kommer att sakna det sen när hon är äldre.

  SvaraRadera
 5. Dottern sov i bärsjalen de första 3-5 månaderna på dagarna.

  SvaraRadera
 6. Dumt uttryck, inte bara jämnställdshetsmässigt. Handlar ju om att rätt till ledighet från arbetet.

  SvaraRadera
 7. Jag älskar uttrycket mammaupptagen - säger precis vad man är när man är föräldraledig. Du är så himla klurig ibland.
  Kram Hanna

  SvaraRadera
 8. Mammaupptagen! Så jäkla bra :) det borde heta det.
  Kram!

  SvaraRadera