tisdag 5 oktober 2010

Att kunna leva under tiden

Under läkarbesöket igår så påpekade läkare hur viktigt det är att fortsätta leva trots sorgen och frustrationen man känner på grund av den ofrivilliga barnlösheten.
Hon påpekade att det är viktigt samtidigt som man försöker leva ett så normalt liv som möjligt är viktigt att man är arg, att man är ledsen, att man känner orättvisa, att man är frustrerad och att man pratar om det när man behöver.

Att leva ett normalt liv är så otroligt svårt. Det känns som allt runt omkring har stått still i åtminstone två år. Även om man inte vill så blir man så otroligt självcentrerad när man genomgår det här.

Jag ska försöka ta till mig hennes ord om att leva ett normalt liv. Vi får se hur det går...

I morgon hade vi ett  inbokat besök hos Rmc men idag har jag avbokat det då vi känner att vi redan har en framtidsplan färdig. Kanske ber jag om en telefontid för att i alla fall få ett avslut därifrån, men att åka nästan fem bil enkel resa för ett litet besök känns onödigt.

4 kommentarer:

  1. Taskigt att avboka så sent, någon annan kunde fått tiden...

    SvaraRadera
  2. Anonym: Ja, det blev en sen avbokning, men jag hoppas att läkaren kan utnyttja den kvart vi hade bokad till nåt annat vettigt.

    SvaraRadera
  3. Göteborg, vad spännande!Ni borde väl kunna få ett svar ganska fort, hoppas i alla fall :-)

    Tack för att du svarade på mina frågor ang kaklet :-)

    Förut var jag antingen glad eller ledsen. Svart eller vitt. Nu för tiden har jag börjat kunna jag skratta åt vardagliga saker och var glad trots att jag samtidigt är ledsen. Det är befriande faktiskt! Hoppas att du också kan känna så snart. Det blir så mycket enklare då.. Men det är inte lätt.. Tur att vi har varandra, på familjeliv, bloggar och i vänner i verkligheten!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Det är en otroligt svår sits att längta så fruktansvärt efter något man inte har men vill ha. Svårt att hitta livet i allt det. Innan allt vände hade jag i princip tappat allt hopp och släppt tanken på barn.

    Hoppas ni hittar en balans i vardagen, kram

    SvaraRadera