fredag 18 mars 2011

Vecka 11+0

11 hela veckor har gått och jag går nu in i den smått magiska vecka 12. Snart är alltså de värsta missfallsveckorna över. Naturligtvis kan det hända saker och ting även efter vecka 12, men på något sätt känns det bra att vecka 12 snart är över.


Barnet
Nu finns det mesta på plats och fostret koncentrerar sig på att växa. Det börjar växa hår på kroppen som ska skydda huden. Naglar har vuxit ut på tår och fingrar.
All näring går via moderkakan till fostret så glöm inte att tänka på vad du äter och dricker. Det kan både öppna och stänga munnen och producerar flera egna hormoner.
Längd huvud till stjärt 60 mm.

Mamma
Forskning visar att det är mindre vanligt med missfall efter vecka tolv. Illamåendet upphör för många. De flesta har ökat ungefär ett till fyra kilo. Har du kräkts mycket kanske du till och med har minskat i vikt. Det är helt normalt.

Källa: Vårdguiden.se

3 kommentarer:

  1. Grattis till v 12!Jag ligger en vecka före dig och följer dig med spänning:-) Har erfarenhet av IVF och äggdonation och massa tråkiga missfall. Nu väntar jag nr 2 som kom till spontant. Ser fram emot att få dela din resa.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Yey! Grattis tilll den magiska veckan! :) Kram

    SvaraRadera
  3. Anna aka Lightfish19 mars 2011 kl. 07:46

    Åh vad härligt Anna! Jag fortsätter heja på er graviditet!!!

    SvaraRadera