Årets första sats rabarbersaft är nu gjord.
Naturligtvis smakade den jättegott!!
Edit: Hönsamaja efterlyste receptet så här kommer det:
2 kg rabarber (behöver inte skalas)
1½ liter vatten
saft från en citron
1 kg strösocker.
Skiva rabarbern och låt koka med vattnet tills de är mjuka och har fallit sönder, cirka tio minuter. Häll över i silduk och låt självrinna i omkring 30 minuter.
Rengör kastrullen och häll tillbaka saften och tillsätt citronsaften och sockret. Koka upp saften och skumma saften tills den är helt klar.
Häll upp på flaskor.
Vi brukar hälla upp i det vi har, pet-flaskor och plastburkar och sedan fryser vi in saften.
Receptet är från Dansukker.
Mmmm så gott!
SvaraRaderaVi ser ut att få mycket rabarber i år - har du nåt recept du vill dela med dig av???? ;)
SvaraRaderaKRAM!!
Åh så gott. Jag gjorde i helgen årets första rabareberpaj :)
SvaraRaderaYummi :)
SvaraRadera