fredag 2 november 2012

Bebis och fåglar

Igår var vi på Ikea för att göra det sista stora inköpet till bebis. På inköpslistan stod spjälsäng. Vi har varit tidigare och kollat så vi visste i stort sätt vilken vi ville ha så besöket blev snabbt och enkelt. Det blev en vit Sundvik. Nu ska vi "bara" plocka ut alla saker från barnrummet, riva garderob, måla tak, tapetsera väggarna, köpa ny garderob och montera den och sedan möblera. Allt detta är väl gjort på en kafferast eller ;-)
En av dagens gästen, men de föredrog jordnötter.

Nu när hösten är här har jag återigen börjat mata småfåglarna och igår hamstrade vi hem fågelmat. Ekologisk fågelmat från Slåttergubben.  En kollega till mannen är involerad i detta lilla företag så vi tyckte det var kul att kolla vad de hade. Vi kom hem med bland annat 25 kilo hackade och skalade solrosfrön (då slipper man betala för alla skal som fåglarna ändå inte äter), hirsfrön och rapsfrön. Kul att testa lite andra fröer än de som säljs i "vanliga" butiker.
Nu idag har fåglarna varit lite skeptiska till de nya fröerna, men de får några dagar på sig att vänja sig vid den nya kosten...

1 kommentar:

  1. Den sängen är fin men jag funderar alltid på hur man knyter spjälskyddet fint när det inte är några hål på kortsidorna?

    SvaraRadera