lördag 24 november 2012

Pengar i olika former

Sandra skrev i en kommentar igår: En fundering.., vad gör ni med pengarna ni fick i insamlingen till ivf nu? Hur mycket blev det?

De pengarna vi fick in på vår insamling till nya ivf-försök i våras resulterade i cirka 6000 kronor. Vi är fortfarande oerhört tacksamma för den givmildhet som ni bloggläsare visade oss genom att donera pengar. 

Dom pengar är redan använda. Till ett trepack ivf-försök. Vi köpte ett trepack i mars i år och har utnyttjat ett av dessa försök som i påskas blev ett minus. Så pengarna är använda till ivf och absolut inte till något annat nöje för oss båda. 


Jag vill tacka för tipsen när det gäller föräldraledigheten. Det känns som en djungel och då känns det skönt att kunna få lite tips. Speciellt att redan i början ta ut ett antal dubbeldagar verkar ju bra. Det hade inte vi tänkt på. Redan nu har mannen tänkt att vara hemma tre veckor vid pojkens ankomst (pappadagarna samt komp), men efter att ha läst era kommentarer ska han  nog även ta ett antal dubbeldagar.

Vi får se när vi orkar sätta oss att planera i detalj. Det måste ju faktiskt bli snart...

5 kommentarer:

  1. Hej! Tänk på att dubbeldagar inte är grund för Jämställdhetsbonus (om ni siktar på att ta ut lika många dagar). Istället är det bättre att din man tar ut dagar den 3e veckan och du inte tar några alls utan istället tar fler de två första veckorna tex. Alltså inte tar samma dagar. De 10 pappadagarna är helt fristående från bonusen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ytterligare en sak att tänka på :-) tack för tipset.

      Radera
  2. Apropå 3-pack!
    Kolla hur länge ni får ha försöken innestående. Om ni siktar på syskon snart, kanske ni vill ha möjlighet till det genom IVF.
    Annars tycker jag nu ska kolla om ni inte får tillbaka lite pengar för de två försök ni inte nyttjat. Så var det på Fertilitetscentrum i STHLM där vi gick. Fick tillbaka 10.000 för det försök vi aldrig gjorde i vårt 3-pack.
    Så om ni kan få tillbaka 20.000 så vore det ju super!

    Kanske bättre att få tillbaka pengarna och att det första försöket blev dyrt, än att alla pengar ska brinna inne.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vårt trepack "gäller" till november nästa år, men vi har bestämt att vårt ivf:ande är slut. Vi kan få tillbaka 10000 per outnyttjat försök och det kommer vi göra, men inte förrän efter februari...

      Radera
  3. Även om pappadagarna är tio till antalet så behöver man ju inte ta ut dem i heldagar. Man kan ta den som halv eller t o m kvartsdagar tror jag. Min man var hemma i tre veckor och använde endast de tio pappadagarna fast bröt upp dem i hel- och halvdagar.

    Dubbeldagarna gör ju slut på dagarna fortare iom att man ta ut just dubbelt så vi har valt att inte använda dem utan istället skifta vem som tar föräldradagar när vi velat vara hemma samtidigt (dvs att jag inte tar när han tar. Hittils har jag då kunnat ta semesterdagar som jag haft sparade så det blir ändå lite pengar in).

    /VTN

    SvaraRadera