torsdag 14 februari 2013

Tillfrågat faddrar

Igår pratade jag med en av de tilltänkta faddrarna till killen. Vi är faddrar till deras två pojkar och därför kändes det självklart att dom skulle vara faddrar till vår kille.
Naturligtvis ville dom det. Jag hade inte trott något annat ;-)

När M berättade att de ska vara faddrar för Olle, för vårt äldsta gudbarn sa han "Vem ska hälla i vattnet? Det kan jag göra! ring och säg det".
Härliga unge! Så klart att han tillsammans med sin mamma eller pappa kan få hälla upp dopvattnet!

3 kommentarer:

  1. Hoppas lilla killen får hälla upp dopvattnet, det är ju så sött. Jag är fadder åt min systers 2 barn och när den minsta döptes fick storebror hälla upp vattnet, han var så stolt. Tyvärr fick han inte göra det på min sons dop, han va väldigt besviken! Så det verkar vara olika mellan olika kyrkor. Den vi döpte i var väldigt strikt med vad man fick göra och inte. Dopet var inte för vårat barn skull utan för församlingen tyckte dom, men va bara prästen å kantorn/kyrkvärden där.
    Sambons dopkyrka så det var tydligen viktigt att det var just där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad tråkigt att han inte fick hälla vattnet. Förstår att han blev besviken. Jag hoppas och tror att vårt fadderbarn kommer få hälla vattnet.

      Radera
  2. Cecilias yngste hällde upp dopvattnet för Eliana som du kanske såg. Den snyggast klädde i hela kyrkan - möjligen frånsett E själv ;-) Och det är klart han ska få göra det stora hedersuppdraget :-)

    /Elida

    SvaraRadera