onsdag 13 februari 2013

Underredet godkänt

Idag var det dags att bege sig till mödravården, för kanske sista gången. På Olles sjuveckorsdag var det dags för efterkontroll hos "vår" läkare för min del. Vi åkte dit alla tre, fast det egentligen inte skulle vara nödvändigt, men vi ville visa upp killen och mannen ville också träffa läkaren igen.

Vi pratade lite om hur allt gått sedan förlossningen och hur jag mått sen dess. Jag berättar att jag ju mår ganska bra tack vare Humiran.
Läkaren tyckte att jag försvunnit, alltså gått ner mycket i vikt. Jag är ju sedan ett par veckor tillbaka på min vikt jag hade vid plusset. Mitt mål är att gå ner ytterligare några kilo. Kanske kan det gå automatiskt då jag nu sänker dosen av kortison. När jag för cirka 15 år sedan tagit kortison gick jag upp 15 kilo. När jag sedan sänkte dosen så gick jag ner dessa kilo utan att göra något särskilt. Jag hoppas att så kan vara fallet nu också - Att i alla fall två till tre kilo kan vara "kortisonkilon".

Läkaren gjorde också en gynkontroll för att se hur allt därnere såg ut. Där jag blev sydd efter förlossningen såg bra ut och livmodern hade dragit ihop sig som den ska. Så underredet fick godkänt!
Under hela graviditeten hade jag ju jättelågt järnvärde men idag var det 130! Tror aldrig jag haft så högt värde och nu efter förlossningen har jag tagit varken blutsaft eller järntabletter...

Läkaren kollade också in killen och sa till honom att de "setts" många gånger tidigare. På alla ultraljud alltså...

Jag räknar inte med att vi kommer återvända till mödravården någon mer gång, men blir det så blir det som en bonus.

Dessutom träffade vi på den barnmorska som vi hade på mödravården. Vi hann ju aldrig avsluta kontakten med hennes då vi hamnade på förlossningen tidigare än tänkt...

I morgon är det dags för ett besök hos bvc igen för vägning och mätning.

3 kommentarer:

 1. Jag hade också högre hb på efterkontrollen än någonsin tidigare. Trots att det var lågt under graviditeten. Kroppen är fantastisk minst sagt. Kram

  SvaraRadera
 2. Kommer vi att få någon mer detaljerad förlossningsberättelse? Vore kul att läsa, om inte annat så för din egen skull, man glömmer så fort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En förlossningsberätelse finns att läsa här: http://langtantillbarn.blogspot.se/2012/12/ett-livstecken.html

   Radera