onsdag 21 december 2011

Positiv igen?

Alla mina inlägg den senaste tiden har varit dystra, sorgliga och svarta.
Jag har många gånger tänkt att allt är för svart och jag har undrat ifall jag har fastnat i det där svarta.
Att jag på något konstigt sätt vant mig att det är så här det ska vara.
Igår innan mannen och jag somnade pratade vi om att jag måste försöka få fram de positiva tankarna igen. I allt detta är det svårt att tänka positivt, men samtidigt behöver jag dom inför nästa behandling som snart står för dörren.
Vi släckte sedan lampan och som vanligt somnade mannen och jag inte. Då gjorde jag som kruator rådde mig till för en tid sedan – Att skriva ner de tankar jag har just för tillfället så att jag kan släppa dom. Jag har gjort det några gånger och oftast brukar jag kunna somna efter det.

Sagt och gjort. Jag tog fram mobilen och började i mörkret skriva. Lade sedan ifrån mig telefonen och tro det eller ej så somnade jag. Detta funkar otroligt bra. På något sätt plockar jag bort tankarna från hjärnan när de blir nedskrivna.
Nu i morse kollade jag vad jag skrivit (hade faktiskt glömt) och så här stod det ”Tankar 20 december klockan 23.07. Måste tänka positiva tankar. Inför nästa försök hitta den där positiva känslan som jag hade under Snöis ruvning. En transportstäcka till plusset. Det måste vara vår tur nu”
Den känslan som jag hade under Snöis ruvning var bara positiv. Redan på dag 1 visste jag att jag skulle plussa och de där 14 ruvardagarna var bara en transportsträcka till det där fina plusset. Vill verkligen känna det igen!

3 kommentarer:

  1. Vad bra att du försöker med lite positiva tankar, hur svårt det än kan vara. Du är stark och ni kommer fixa detta. Så är det!

    KRAM!

    SvaraRadera
  2. Du kanske kan sprida lappar med olika positivs meningar runt om i huset och påminnas om dem? Bara en tanke. Eller be mannen skriva söta lappar till dig och lämna på olika ställen som du sen hittar? Det kanske kan uppmuntra det positiva tänkandet även om det är svårt.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Om du för ett ögonblick skulle skala bort allt som har med ofrivillig barnlöshet och finaste Dutt att göra, vad är det då som är viktigast för dig i livet, vilka saker gör dig glad, och vad är du mest tacksam över? Kanske kan det funka att någon minut då och då under dagen ställa den frågan och fundera över svaret. Ungefär som den där att-göra-listan som din kloka man brukade ge dig. Det kommer säkerligen att kännas ganska meningslöst att göra det till en början, men kanske kan det vara ett sätt att hitta tillbaka till en positiv känsla? Små, små steg...

    Kramar!

    SvaraRadera