fredag 20 juli 2012

200

Idag är det, enligt min gravidapp på telefonen, 200 dagar kvar till den femte februari som just nu är beräknat förlossningsdatum. Om allt går vägen så tror jag dock ändå att vi inte behöver vänta 200 dagar för att få träffa vårt Mirakel. Med de grundsjukdomar jag har är det vanligt med förtidig förlossning, men naturligtvis vill jag att den lille ska stanna så länge det bara går.

Det var länge sen jag skrev någon om hur jag mår känslomässigt inför den här graviditeten. Det beror mest på att jag faktiskt inte vet hur jag känner mig psykiskt... Jag tror inte att jag helt har tagit in att jag är gravid, trots alla symtom och trots en putande mage med mammakläder på sig.

Ena stunden känner jag att det kommer gå hela vägen, medan jag andra stunden fortfarande kollar efter blod på toapappret. Ena stunden funderar jag på vilken månad det kan passa med dop och andra stunden blir jag livrädd när jag tänker på nästa ultraljud. Kub-ultraljudet är inbokat den 1 augusti klockan 10 och direkt efter det har vi inskrivningssamtal hos barnmorskan (om ultraljudet går bra alltså). Dagen därpå har vi inbokat läkarbesök då det är tänkt att vi ska planera upp hur resterande del av graviditeten ska se ut när det gäller extra läkarkontroller och extra ultraljud.

"Om allt går bra". Det är ständigt en mening som förekommer här hemma. Jag försöker tro att det ska gå, men i bakhuvudet finns hela tiden den där tanken om att det kommer gå åt helvete även denna gång. Varför skulle vi få lyckas? Varför skulle vi få en liten bebis att älska? Är inte utvalda till att få all världens olycka på oss??

Jag skulle gärna vilja boka en övernattning i Ullared i höst någon gång, men jag vågar inte än. Jag vill inte behöva avboka det som vi blev tvungna att göra förra året...

Jag hoppas att jag vågar tro lite mera efter den 1 augusti.

3 kommentarer:

  1. Håller tummarna att allt ska gå bra! Självklart finns inga garantier men jag är övertygad om att det är er tur nu. Ni har haft er beskärda del av otur. Efter 1 aug hoppas jag du kan njuta lite av att vara gravid, slippa den jobbiga oron och bara klappa magen och mysa ;) En graviditet är över på ett huj även om man inte känner det i stunden. Snart pussar ni er bebis ;)

    SvaraRadera
  2. Kommer också ihåg långt bort 200 dagar kändes. Nu i efterhand så gick dagarna oerhört fort. Nästan för fort. Det kommer de att göra för dig också. Snart sitter du där, med ditt Mirakel i famnen.. / Dina

    SvaraRadera
  3. Ler och håller tummarna och hoppas att du kan slappna av efter 1 augusti 2012. Och det lilla mirakel vill stanna så länge som möjligt så att ni får en underbar förlossning utan några andra tankar en familjen som kommer att bildas just då :-)

    SvaraRadera