lördag 20 oktober 2012

Föräldragrupp

Igår mejlade jag barnmorskan om att vi var mest intresserade av att gå föräldragruppen som börjar om cirka två veckor än den som börjar i januari. Skulle vi anmäla oss till januarigruppen känner vi att vi inte ens säkert hinner gå alla träffar.

Jag frågade barnmorskan när de övriga deltagarna i den tidiga gruppen är beräknade och de ska ha sina barn i december och januari så det känns inte som att vi kommer vara jättelångt efter dom trots allt.

Så får det bli. Föräldragrupp om cirka två veckor. Känns  konstigt. Ska jag och min man sitta där tillsammans med andra gravid och lära oss om allt fungerar med att föda och ha barn...

5 kommentarer:

  1. Jag vill minnas att du dessutom skrivit i bloggen att du antagligen kommer föda tidigare p.g.a din sjukdom? Så det är nog en bra idé att gå på den tidiga föräldragruppen.

    Ha inte för höga förhoppningar bara. Jag hade den inför vår föräldragrupp. Men den var värdelös. Vi gick bara två av fyra gånger. Det kändes inte värt alls... :/

    SvaraRadera
  2. Det gör ni helt rätt i att ta den tidiga! Vi började ju på våran för ett par veckor sedan och det känns så skönt att hinna gå den. De andra paren ska ha i november och december. Trots det så kändes det nästan som om vi var de som var mest förberedda. Man hinner ju fundera igenom en del på några år, tror jag att ni också har gjort så jag tror inte att ni känner att ni är efter i tanken om man uttrycker det så!
    Ha en finfin lördag! Många kramar :)

    SvaraRadera
  3. Vi hade heller inget större utbyte av föräldrakursen. Men efter alla bebisar var födda så var det en av mammorna som engagerade sig för att alla skulle träffas. Nu har vi en bestämd dag/ vecka där vi ses om man kan och det är verkligen guld värt!! Trevlig helg :)

    SvaraRadera
  4. Vår föräldrargrupp var också kass. Finns inget som kan förbereda en på vad som komma skall. Jösses föda barn och amma på film verkar väldigt enkelt. Annat IRL så att säga. Alla utom ett par i gruppen var såååå enormt tråkiga. Har ingen kontakt. Lärde dock känna en tjej som jag är väldigt nära vän med idag. Vi hade nog blivit vänner ändå för vi bor grannar. Nä jag har väl inte något gott att säga om föräldrarkurs men det är ju något man vill gå på som gravid. Hoppas ni blir riktigt glatt överraskade och lär känna mängder med nytt kul folk. Ibland händer det säkert :))

    SvaraRadera
  5. Mycket nytt för er nu men ack så roliga saker, äntligen ler livet emot er och ni förtjänar det så! Mirakel kan ske, iallfall för en del! Kram

    SvaraRadera