tisdag 2 oktober 2012

Vecka 23 (22+0)

Tisdag och ny vecka och enligt min mobilapp är nu bebis lika stor som en spagettipumpa. Haha, alltid lika roligt att se vilka liknelser de använt sig av vecka för vecka.

Idag är det lite lugnare med sparkar inifrån. Jag antar att det varierar lite hur mycket man känner så här tidigt eller? Jag kände några sparkar vid frukosten i morse med sedan har det varit lugnt.

Någon undrade om jag inte har havandeskapsförgiftning med tanke på att det inte verkar vara normalt att ha sådan huvudvärk varje dag som jag har. Troligtvis har jag inte havandeskapsförgiftning för då skulle jag ha haft det sedan vecka 15 och det tror jag inte. Den här huvudvärken som jag nu har brukar jag även ha som ogravid när jag "bara" har min reumatiska sjukdom att skylla på. Därför tror jag att det är den som gör sig till känna mitt i allt gravida.
Jag har alltid haft mycket huvudvärk och nackvärk som är relaterat till min reumatiska sjukdom samt antifosfolipidsyndrom (blodstörningarna). Tyvärr finns inte så mycket just nu att göra åt det då jag inte kan ta mina vanliga reumatikermediciner.

En annan läsare undrade om vi diskuterat risken för förtidigt födsel och när vi tror att bebis kommer. Vi har ett läkarbesök/ultraljud om fyra veckor och då har jag tänkt att vi ska prata om detta. Det är främst blodstörningarna som jag har som gör att det finns en risk för förtidig födsel. På en hemsida som jag hittade står det att det är vanligt att bebisen föds i vecka 30-35 och att bebisen då också väger mindre än normalt. Mitt första mål är att gå över vecka 30 som är i mitten av november ungefär. Sedan är mitt nästa mål årsskiftet och då är i vecka 35.

2 kommentarer:

  1. Japp, det varierar mycket från dag till dag hur mycket man känner och gör så egentligen hela graviditeten. Vissa dagar är bebisen trött och vilar mer än vanligt- precis som vi :) Inte förens i v 25 och framåt "ska" man känna någon typ av rörelse under en dag.

    SvaraRadera
  2. Och havandeskapsförgiftning kan man inte få innan v 22 :) Dvs har man högt blodtryck innan dess räknas det som om man hade högt blodtryck innan grav. Men det tror du ju inte själv på heller. :) Jobbigt med huvudvärk, jag har det sällan nuförtiden. Hoppas det blir bättre allteftersom och att det släpper helt när miraklet kommit ut!

    SvaraRadera