torsdag 10 januari 2013

Bye, bye gravidkläder

Jag trodde det skulle ta längre tid efter förlossningen innan jag skulle behöva gräva fram mina vanliga kläder igen.
Redan i helgen tyckte jag att gravidbyxorna inte satt som de skulle och plockade då fram ett par jeans som jag inte använt sedan i slutet av juni. Och dom passade!!

I och med att min graviditet blev sex veckor kortare än tänkt så hann jag bara gå upp cirka 10 kilo och redan har 8 av dom försvunnit, utan att jag egentligen gjort något för att de ska försvinna, vilket är skönt. Sedan är mitt mål att gå ner några kilo till så jag hamnar under min ursprungsvikt, men det tar vi framöver med långa barnvagnspromenader med vår underbara röda vagn med den oerhört dyrbara lasten i.

Så nu när tillfälle ges ska jag rensa ut alla gravidkläder och lägga fram mina vanliga kläder igen. Vad jag ska göra med gravidkläderna vet jag inte, för troligtvis kommer jag inte att behöva dom igen.

17 kommentarer:

 1. Du kan sälja dem eller skänka bort dom! Grattis till viktnedgången! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja, Tradera finns ju alltid eller så sparar jag dom till dig!

   Kram

   Radera
  2. Då får du spara så länge att de till slut möglar i garderoben!!! Kram

   Radera
 2. Är ni så säkra på att det inte "blir" fler barn? Grattis! Kram anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visste att den frågan skulle komma ;-) Några fler ivf-behandlingar blir det ABSOLUT inte och visst, Olle är ett spontant mirkael, men just nu tror jag att den befruktningen var en "one in a lifetime".
   Framtiden får väl visa vad som händer och skulle jag bli gravid så köper jag mer än gärna nya gravidkläder ;-D

   Radera
  2. Det var lite så jag tänkte. Sker ett mirakel till (vilket jag tror det gör!) så gör det. Förstår om min fråga kom lite snabbt inpå. Passa på å njut och lev i nuet.

   Radera
  3. Mirakel har ju hänt förr *hi hi* Så spara dem i ett år iallafall!! Man vet aldrig gumman!!!

   Radera
 3. Spara dem ett tag till, man vet aldrig :-)! Kram

  SvaraRadera
 4. Skulle nog också spara kläderna ;-)

  SvaraRadera
 5. Ååh vad skönt!! Jag känner mig som en flodhäst här och bara längtar efter allt som inte är töjbart-trikå-aktigt... :)

  SvaraRadera
 6. Jag sa efter min dotter kom att jag inte ville ha fler barn. Men nu är det enda jag tänker på en bebis! Sparade som väl är alla mammakläder! Kompisen har 2 barn gav bort alla bebiskläder och mammaplagg skulle inte ha fler barn! Nur hon gravid med 3:e. Tycker allt du ska spara kläderna ett tag sååå tråkigt att köpa nytt. Onödiga pengar. Jag tror om ni vill att du kan bli gravid igen naturligt. Har man blivit gravid känner kroppen igen sig!

  SvaraRadera
 7. Åh, vilken härlig känsla att kunna ta på sig vanliga kläder igen:) Även om jag gick ner alla kilon jag gick upp, plus lite till, blev min kropp aldrig så som den var:( Och jag gick ändå bara upp 8,5 kg...
  Om du vill spara kläderna eller inte är helt upp till dig, det kan ingen säga något om. Känns ett barn till långt bort förstår jag dig till fullo. Jag hade säkert känt likadant. Jag hade förmodligen även känt att spara kläderna skulle vara att "jinx it"/utmana ödet, men det är jag;) Sedan finns det ju en hel del kvinnor som blivit gravida via samlag efter att ha blivit gravida efter IVF, så chansen för det finns ju även om den inte är garanterad.
  Och skulle du göra dig av med kläderna och ett barn till skulle vara på väg finns det affärer fulla med gravidkläder. Större skada är det ju inte;)

  SvaraRadera
 8. Visst är det häftigt hur fort det går! 2 veckor efter förlossningen hade jag samma vikt som innan jag blev gravid och magen sjönk ihop på bara några dagar, helt otroligt! Och då hade jag ändå ett sf-mått på 38 vid senaste mätningen vilket motsvarar storlek som fullgången med en. Jag tror att vi hade viss fördel med att föda för tidigt, vi hann aldrig bli så svullna och så...
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Vad skönt att du gått ner så snabbt. Jag lyckades gå upp över 30 kilo under min graviditet men hälften av de kilona kom under de sista fyra veckorna då jag hade ordentlig foglossning och inte kunde gå nånvart. Efter vår son föddes försvann 10 av kilona och sedan tog det mig ungefär 5 månader att gå de resterande 20 kilona. När man ammar går man ner mycket snabbare då kroppen förbränner extra kalorier, vilket nog hjälpte mig :) Slapp du undan bristningar? Verkar nästan vara lättare för mammans kropp vid för tidig födsel! :) / M

  SvaraRadera
 10. Det är en underbar känsla att få på sig sina vanliga kläder efter en graviditet.

  SvaraRadera
 11. Härligt att gå ner snabbt, det gjorde jag med. Det kändes helt overkligt att få tillbaka rörelseförmågan :) Ang det där med lycka så är det något som växer sig större hela tiden. Man måste ju såklart vänja sig och har man längtat och nästan ställt in sig på att behöva vara utan barn så blir det ju ännu mer overkligt. Så kände iaf vi. Lyckan och kärleken växer varje dag :)
  Kramar!

  SvaraRadera
 12. Man har väldigt lätt att bli gravid igen snabbt efter förlossningen, våran första som tog sina 8 år att komma till kom och bara när han var femmånader så plussade vi igen ;))
  Att skänka bort dem eller sälja är bra göra också.

  SvaraRadera