tisdag 1 januari 2013

Skov redan, hemvård och egna kläder


Igår kväll fick jag frossa och febertermometern visade en temp på över 38 grader. Jag tänkte då att antingen har jag fått en infektion efter förlossningen eller så har jag redan fått ett skov av min reumatiska sjukdom. För att vara på säkra sidan ringde jag till bb och de bad mig komma upp till dom i morse. När jag satt där och väntade kom ”vår” läkare i korridoren och hon blev glad av att se mig. Vi pratade lite om hur vi hade upplevt förlossningen, eftersom vi med henne mest pratat om kejsarsnitt. Det är härligt när man verkligen ser en riktig glädje hos läkaren över att allt gått bra. Man tycker ju att en förlossningsläkare lätt kan komma in i en slentrian då de träffar så många gravida, men från henne kände jag bara en genuin glädje.
På bb tog de lite prover för att se om det är någon infektion och de skulle höra av sig ifall proverna var konstiga. Än har de inte hört av sig så antagligen var det inget förlossningsrelaterat i alla fall. Kanske kan det alltså vara sjukdomen som redan blivit aktiv. Jag brukar då ibland ha symtom som frossa och feber. Den 9 januari har jag telefontid med min reumaläkare för att diskutera vilka mediciner jag ska använda. Jag hoppas att min kropp inte helt strejkar tills dess.

Personalen här har börjat diskutera hemvård med oss, vilket innebär att vi alla tre får åka hem samtidigt som vi fortfarande har stöd härifrån Neo via deras hemvårdsteam. Vi kan dygnet runt ringa dom ifall vi har funderingar och att de några gånger i veckan kommer hem till oss för att se hur allt fungerar.
Ett viktigt steg för att det ska bli så är att Olle klarar av att själv hålla sin temperatur. Idag på eftermiddagen plockades hans värmemadrass bort och nu ligger han på något slags skinn. Så idag har han för första gången riktiga kläder på sig!! Ett härligt steg. Att få klä på honom de kläder som jag köpt med hopp och förväntan i sinnet. Så nu ska vi ta hand temperatur för att se om han klarar att hålla sin temp. Gör han det skulle vi kunna åka hem till helgen!

Tänk att vi snart ska få ta hit vårt babyskydd och plocka ner den lilla bebisen, sätta in bebis i vår bil och sedan åka hem till vårt hus! Och där ska han vara. För alltid! Han är vår!!


13 kommentarer:

  1. Det är en galen surrealistisk känsla att packa ner sin lille bebis i bilstolen, ta klivet ut från sjukhusets skyddade värld och få åka hem! Kommer aldrig glömma den känslan!Det kändes som om det nästan inte hände på riktigt. Att få komma hem och börja vara en liten familj på "riktigt". Jag bara grät och grät åt allt fastän jag var sjukt lycklig egentligen. :-D Olle är er, ett fantastiskt litet Mirakel! Njut! Fint namnval förresten.

    SvaraRadera
  2. Åh så spännande! Han är er å han är här nu! Å vilket jättefint namn.

    SvaraRadera
  3. Helt fantastiskt! Nu har ni ert lilla mirakel hos er <3
    Hoppas du kryar på dig snart! Kram

    SvaraRadera
  4. Är så glad för Er skull! Kommer ihåg känslan av vad du beskriver, kände mig nästa som en tjuv när vi lämnade bb, men bebisarna var ju våra! Kram Nhea

    SvaraRadera
  5. Visst är det stort att få sätta på kläder :-) och mycket tvätt blir det sen kan jag lova!
    Lycka till hemma nu, själva har vi nog ett par veckor kvar på Neo innan vi får hemsjukvård men det känns helt ok. Vi har det så mysigt här :-)
    Kramar

    SvaraRadera
  6. Goa, fina du...

    Många varma kramar!!

    SvaraRadera
  7. Åh men jag har missat!! Grattis till fina Olle!! :)

    SvaraRadera
  8. åh, glädjetårarna vara sprutar! jag är så himla, himla glad för er skull!

    SvaraRadera
  9. Åh nu gråter jag! Vilken underbar känsla det är att få åka hem med sitt Barn!! Många kramar! /Monikaflores.devote.se

    SvaraRadera
  10. Vad skönt att det går framåt. Hemvårdsteamet är bra. Har ofta kontakt och träffar dem pga mitt jobb.

    Hoppas din kropp håller sig i schack till din telefon tid.
    Kramar

    SvaraRadera
  11. Det er helt fantastisk dejligt, at alt er gået så godt for jer. Og helt fantastisk har det været at følge dig gennem denne rejse.
    I ønskes et rigtigt godt nytår og alt godt i fremtiden.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Japp, han är er :-) Snart får ni sitta i er egen soffa och mysa med Mirakel-Olle i famnen! Åh så härligt att ni kanske får åka hem snart! Håller tummarna för att ni får åka hem till helgen och att din sjukdom håller sig i schack. Åh vad vi längtar efter att få träffa Miraklet och vi längtar till dop, tänk så härligt att få vara med när Miraklet döps! Vi förstår att ni vill landa hemma och försöka ta in allt och ta hand om varandra innan ni vill ha besök, hör av er när ni vill ha/orkar med besök. Ta hand om er. Kramar

    SvaraRadera
  13. Åh så roligt! Den där känslan att vi var två som lämnade huset men tre som kommer hem är magisk!
    Härligt att ni får komma hem och att lille Olle mår bra fast han kom tidigt :-)

    SvaraRadera