tisdag 15 januari 2013

Snart föräldraledig "på riktigt"

Idag har vi varit på hörcentralen för att kolla hörseln på Olle och han fick ett okej. Så vi har ett hörande barn, vilket naturligtvis är skönt att veta.
När vi ändå var på sjukhuset besökte vi hemvården istället för att de skulle komma hem till oss. Vägningen visade att han går upp i vikt jättebra, nästan för bra... Så vi behöver inte vara oroliga för att han inte får i sig för lite mat i alla fall. Nu väger han 3380 gram.
På fredag ska vi tillbaka till Neo. För sista gången! Då är det dags för utskrivning från hemvården. Då blir det samtal med läkare och en sista vägning. Jag framförde idag önskemål att få en genomgång av Olles första tid i livet. Jag missade ju en del den dag han föddes då han fördes iväg till neo medan jag låg kvar i förlossningrummet oförmögen att följa med. Mannen har ju återberättat vad som gjordes, men jag känner ändå att jag vill få en läkares bild på det hela. Sköterskan som vi pratade med idag skulle framföra mitt önskemål till läkaren.

På fredag avslutar vi alltså vår tillfälliga föräldrapenning och jag går på min "riktiga" föräldraledighet och mannen går på sina "pappadagar". Mannen kommer från och med måndag vara hemma ytterligare en månad! Två veckor pappadagar, en vecka semester och en vecka komp. Så vi har fortfarande mycket tid tillsammans alla tre.

Olle börjar bli mer och mer vaken och han visar verkligen när det är något som inte faller honom i smaken. Som att bli avklädd på skötbordet... Hemska människor som klär av mig. Är vi för långsamma med att få fram hans mat ger han oss också en utskällning ;-) Detta är enligt mig bara ett friskhetstecken - att hans lungor orkar skrika. Det gjorde dom inte i början. Nu är han också vaken längre stunder i taget. I början sov och åt han. Nu är han vaken och utforskar omgivningen och oss mer och mer. Han undrar nog vad det är för dårar han hamnat hos...


2 kommentarer:

  1. Vad skönt att ni får en hel månad till tillsammans, ha det så mysigt :)

    SvaraRadera
  2. S regeringens utredare konstaterade redan i mitten av 90-talet att ett av de stora hindren för mer jämställt uttag av föräldradagar är de kvinnor som hindrar männen.

    – I debatten har det framhållits att det är papporna som väljer att inte vara lediga. Men vi har sett att det är mamman som är ovillig att släppa månader till pappan, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

    http://www.viforaldrar.se/artiklar/mammorna_hindrar

    SvaraRadera