onsdag 30 januari 2013

Första barnbidraget!

Idag på vår pojkes femveckorsdag fick jag en insättning på mitt konto - Barnbidrag!! Oj, vad länge jag väntat på att få en sådan utbetalning.

Svindyra byxor ;-)
För att fira detta köpte jag ett par färgglada och svindyra byxor. Eller förresten - kanske inte svindyra. Dom blev mina när jag betalade den nätta summan av 30 kronor!! Jag hade en förhoppning att jag skulle komma i storlek 36, men lite gravidfett finns tydligen kvar runt magen så det fick bli storlek 38 :-)

Femveckorsdagen har vi också firat genom att byta storlek på Olle blöjor. Nu är det storlek 2 som gäller.
I morgon får vi veta vad han väger då vi ska till Bvc. Fortfarande är byxor i storlek 50 gigantiska så där är det storlek 44 som gäller, medan överdelarna i storlek 50 nu börjar passa bättre.

Det känns också som om han magproblem har blivit bättre, vilket är skönt. Det kändes så jobbigt då han tidigare verkligen kämpade för att få ut sina gaser. Annars har han sin vakna stunder då han är riktigt alert, men han har även långa sovstunder. Hungrig blir han cirka var fjärde eller var femte timme och  då tycker han alltid att vi är alldeles för långsamma att blanda ersättningen. När han säger till ska ju naturligtvis maten stå på bordet med en gång. Typiskt karlar ;-)

6 kommentarer:

 1. Grattis till första barnbidraget! ni har många fina "första - nånting" framför er! =)

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att Olles mage är bättre, man lider med dom små när magen krånglar.
  Vad det kan skilja det där med maten, när dottern var lika "gammal" åt hon minst varannan timme så vi hade fullt upp ;-)

  Annelie

  SvaraRadera
 3. Vart har du köpt byxorna Anna? Jag är på jakt efter liknande men hittar typ bara rosa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Byxorna är köpta på HM.

   Radera
  2. I butik då förståss? För på nätet hittade jag bara korallfärgade och rosa.

   Radera