torsdag 17 januari 2013

Tack för tips

Tack för alla tips jag fått på mitt förra inlägg om Olles magproblem. Idag tycker vi dock att han verkar ha något mindre ont i magen. Visst verkar han ha lite svårt att få ut gaserna, men han är inte riktigt lika gnällig som igår, vilket är skönt. Jag mår så dåligt när jag ser att han inte mår bra. Det skär i hjärtat.

Vi använder en anticolik-flaska från Mam sedan vi var på Neo för att förebygga gasproblem så mycket som möjligt. Någon undrade vilken ersättning vi använder. När vi kom hem från Neo använde vi Nestlé Prenan. En ersättning som endast går att få via dietist på neoavdelningen. Sedan en vecka tillbaka har vi blandat Prenan med Nestlé Nan HA1 som ska vara skonsamt mot små känsliga magar. Just nu håller vi på att gå över helt till HA1.

I morgon ska vi ju bli utskrivna från Neo och då träffa en läkare som ska ge honom en ok-stämpel. Då tänkte vi även ta upp hans magproblem och se om det finns någon mer vi kan göra.

Idag har morfar och särbo varit här och hälsat på, men naturligtvis hade Olle då en av sin sovperioder så han var inte alls social när han fick finbesök ;-) Naturligtvis fick han presenter - en body, byxor och strumpor i storlek 56. Det tar nog en lite stund innan han kan ha dom, men det kommer säkert fortare än vad vi kan ana. Fortfarande sitter 44-kläderna bäst på honom trots att han nu är 50 cm lång.

8 kommentarer:

  1. Kan ju vara övergången mellan maten han känner av lite oxå. Och han är väl lite omogen i tarmarna eftersom han kom tidigare. Bebisar som äter ersättning tenderar att vara hårdare i magen oxå, blir det värre kanske han behöver en skvätt laktulos, men allt detta och mer därtill vet ju eran neo-läkare.
    Du ska se vad fort de växer! Vega hade 50 när hon föddes och det var för stort, på två veckor växte hon sedan ur det! Nu vid fem v ålder har hon 56 och några 62... Tråkigt på ett vis för man har så mycket fint som de knappt hinner använda :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hård i magen är han inte. Det som kommer ut är så löst (ursäkta detaljer) som det varit hela hans livstid.

      Radera
  2. Våran son hade kolik, det fick han runt 3 veckors ålder. Han var dessutom förstoppad ofta. Vi använde minfom och semper droppar, laktulos och magmassage. Sen fick inte jag äta några mjölk produkter, ingen kål, lök, bönor, bara mjuk mat

    SvaraRadera
  3. Alla spädbarn har samma konsistens och samma senapsgula färg på bajset... så det var ingen större fara med detaljerna

    SvaraRadera
  4. Vi provade pysventil men tyckte att de kändes så stora och vår lilla tjej tyckte inte alls om dem. Istället tog vi lite försiktigt med tummen och pekfingret och särade lite så att luften kom ut och då brakade det loss ordentligt :)

    Grattis igen till er fina kille.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi provade med pysventil i morse (hade fått en gratis någonstans ifrån) och vi kände exakt som du. Han gallskrek och inget pysande... Tack för ditt tips att handgripligen "öppna upp" därnere.

      Radera
  5. När vi var på neo med första så fick vi tipsen att pausa och rapa typ när halva maten var kvar sen fortsätta mata sen se till att han rapar ordentligt..

    Hoppas han blir kvitt gasen, du fått massa bra tips så skriver inga mer..

    SvaraRadera
  6. Låter som att du å din man har rätt bra koll för att vara nya på det här :).
    Vad bra att ni får stötting med ersättningen. Vi hade svårt att hitta vad som funkade för vår dotter. När hon var nyfödd var hon oxå rätt lös i magen. Sen small det till å hon blev hård. Så vi har fått kämpa med laktulos, specialersättningar å massage.
    Hoppas verkligen att ni slipper det å att lilla O mår bra i magen snart!
    Kram

    SvaraRadera