söndag 19 september 2010

Fyra alternativ

Jag tror att det här misslyckade försöket har tagit hårt på oss båda två beror på att nu måste vi fundera på hur vi ska gå vidare. Efter förra behandlingen så var det "bara" att fortsätta med det andra försöket.

Nu när de två kostnadsfria försöken är förverkade och inga ägg finns i frysen uppstår helt plötsligt "Hur ska vi gå vidare nu?"

Efter att vi röstat idag så gick vi en långpromenad och då inser vi att det finns fyra alternativ:
1. Att fortsätta på Rmc. Varje försök kostar där 25 800 kronor. Fördelen med att fortsätta där är att läkarna känner till mig och mina problem. Nackdelen är att det är att vi på två försök aldrig fått några ägg till frysen.
2. Att gå vidare till någon privat klinik. Antingen Carlanderska i Göteborg, Carl von Linné i Uppsala eller Ivf-kliniken i Falun. På dessa kliniken kan man köpa tre-pack ivf-behandlingar till ett pris av ca 40 000 kronor. Fördelen med detta kan vara att privata kliniken ibland ligger i framkant när det gäller att prova nya saker när det gäller ivf. Nackdelen blir långa resor vid äggplock. Ultraljuden kan göra hos en läkare i grannstaden.
3. Adoption. Ingen av oss känner oss riktigt redo för det än, men man kan ju trots det börja att läsa på lite om det. Den stora nackdelen här är ju att det tar såååå lång tid och att det kostar väldigt mycket pengar. Fördelen är ju att man vet garanterat att man får ett barn.
4. Att acceptera situationen som den är och gå vidare som barnlösa. Där är vi inte heller än. Långt ifrån. Så detta alternativ är knappt ett alternativ.

Som läget ser ut nu så ligger valet mellan alternativ ett och två. I morgon ska jag ringa Rmc och rapportera mitt minus. Jag får e vad jag får ut att det samtalet.

Är det någon av er som läser min blogg som har erfarenhet av de tre privata klinikerna som kan delge era erfarenheter? Jag behöver ha en klinik som är positiv till användning av blodförtunnande medicin (Innohep och Trombyl) under behandlingen.

13 kommentarer:

  1. Nu var ju inte det här en enkät, men utifrån låter alternativ två vettigast. De måste väl rimligtvis kunna få ut din journal så att de kan läsa på om just ert fall. Dessutom måste det ju kännas mindre stressande om man vet att man har tre försök på sig. Funkar det på första försöket så visst, då har ni "förlorat" ett par tusen. Men det kommer ni inte att bry er om när ni är gravida. Och tre försök på RMC blir ju nästan 80 000. Helt jävla sjukt att det får vara så, det borde inte få vara en kostnadsfråga om man kan skaffa barn eller inte.

    SvaraRadera
  2. Hej! Tråkigt att ni inte lyckades... Du skriver att på Carlanderska och de andra två kliniker kostar det ca 40 000 kr. På deras sida står det 60 000 kr för 3 behandlignar. Kostar det mindre om du har distansstimulerande läkare? Lena

    SvaraRadera
  3. Hej,

    Jag vet precis hur du känner dig. Min man och jag gick igenom detta i våras. Vi valde att byta klinik till Linné. Vi köpte 3 ggr. för 45000. Deras bemötande och vård är hur bra som helst. Det har nu resulterat i en graviditet på första försöket hos dem. Jag rekommenderar dem verkligen. Du kan läsa om det på min blogg: www.ivfresa.blogg.se

    Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Snokis: ja, helt plötsligt så har barn blivit ett kostnadsfråga.

    Anonym: Det skiljer lite i pris när man har en läkarkontakt på distans också. Vet inte exakt vad kostnad för 3-pack blir med distansläkare då jag inte kollat upp det så ingående än.

    CF: Tack för din synpunkter, men framförallt grattis till graviditeten.

    SvaraRadera
  5. Vi går i Falun, de är jättebra där. Tyvärr har jag inte kunnat behålla embryna nån av gångerna (har gjort två tidigare) men det har med mig att göra inte kliniken. Jag får Trombyl varje gång. Vi gör vårat sista (får 3försök där vi bor)försök nu så kanske hamnar i samma sits efter detta. Lycka till med era val, visst känns det konstigt att sätta pris på ett barn, det är inte lätt.....

    SvaraRadera
  6. Jag går på CvL och tycker att vi har blivit helt fantastiskt bemötta! Dom tar sig verkligen tid för oss. Jag kan varmt rekommendera Dr Damm på Karolina Kliniken Linköping. Hon kommer att sätta sig in ordentligt i just er situation. Det kan jag lova.

    Det är härligt att höra att ni tänker framåt i alla fall :-)

    SvaraRadera
  7. Hej, Jag går på ivf falun & vi är jätte nöjda, har gjort en ivf & ett fet. Dom använder sig av trombyl till alla tror jag samt att de även finns många individuella behandlingar. Vi plusade båda gånger men slutade med mf båda gånger. Jag fick även fragmin sprutor som oxå är blod förtunnande, vilket även hjälper ägget att fästa bättre. Hiyyade din blogg via FL ( we wish for a baby)

    SvaraRadera
  8. Även om ni nu är inriktade på att fortästta med IVF, tycker jag ni kan ha adoption i baktanken. Jag skulle råda er till att bli kömedlem i en adoptionsorganisation. Det kostar mellan 2-3000 kr. Då har ni en kölapp. Skulle ni sen inte lyckas med era IVF:er har ni sparat in en hel del kötid! gå in på mia.eu för info om adoptionsorganisationerna.
    Lycka till! Hur ni än gör! KRAMAR

    SvaraRadera
  9. Hej! Vi går i Falun, men via hemortsläkare och jag har bara gott att säga om Falun och personalen där. Har gjort ett färskförsök och ett frys, tyvärr med minus båda gångerna. Men har fått trombyl båda gångerna, det ger de alltid. Dessutom är de öppna för att testa nya vägar, denna gången äter jag Prednisolon också. Hoppas ni snart får ert plus!

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Jag är i precis samma situation som dig. Har gjort mitt landstingsfinansierade försök på RMC i Linköping och ett privatbekostat FET. Samtliga tre insättningar har misslyckats. Känner mig inte alls nöjd med bemötandet på RMC. Tycker att det känns som de kör på enligt "löpande-band"-principen och att de inte tar tillräckligt hänsyn till mina specifika förutsättningar (har endometrios). Kommer byta till Carlanderska inför nästa försök. Även om det är lite dyrare och längre avstånd så känner jag större förtroende för dem. Har läst mycket gott om dem i trådarna på FL.

    Angående adoption så håller jag med GreenGal. Ställ dig i kö nu! Vi gjorde det innan sommaren och det har jag inte ångrat. Kötiden är lång och även om ni inte är redo för adoption nu så kanske det kan bli aktuellt längre fram. Då är det skönt att ha en bra köplats.

    Lycka till! /Gräddnosen

    SvaraRadera
  11. Tack allihopa för era erfarenheten av olika kliniker. Vi får se vart vi hamnar till slut.

    SvaraRadera
  12. vi har precis skickat våran remiss till rmc och hoppas på första möte i augusti. vi haräven tankar på adoption men det kostar en massa pengar ocg väntan är lång. vet inte hur vi ska göra!!!???

    SvaraRadera
  13. vi har precis skickat våran remiss till rmc och hoppas på första möte i augusti. vi haräven tankar på adoption men det kostar en massa pengar ocg väntan är lång. vet inte hur vi ska göra!!!???

    SvaraRadera