söndag 5 september 2010

Hur tänker andra ivf:are

När vi kom till väntrummet på Rmc igår satt det redan två par där redan. Samma par som gjorde äggplock samtidigt med oss i torsdags.
Men det jag reagerade på var att det ena paret hade med sig TRE barn i åldrarna 3-10 år.
Jag kan då inte låta bli att fundera varför man utsätter sin kropp och själ för ett ivf-försök när man redan har tre, till synes, helt underbara barn.

Men, men det är min uppfattning. Jag skulle vara mer än nöjd om jag fick ETT litet barn att ta hand om.

5 kommentarer:

  1. Kanske var inte barnen deras gemensamma biologiska barn? Kanske är deras stora dröm inte tre utan fyra barn? Kanske är längtan precis lika stor ändå... Jag vet inte. Men ingen går igenom IVF för att det är så himla skojigt så jag skulle gissa att de hade sina anledningar! :)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Em. Det finns många olika anledningar till att de hade (vad som såg ut som) tre andra barn.

    Själv har jag två barn sedan tidigare och min sambo har en tonåring, men vi har inget gemensamt och eftersom vi älskar varandra och vill dela vårt liv, vill vi också dela det livet med ett gemensamt barn. Jag har varit med om IVF tidigare (mina båda barn är ett resultat av dem med en annan man) och gick då igenom enormt svåra biverkningar som ledde till två långa sjukhusvistelser. Men längtan efter ett barn med mannen man älskar kan vara så stor att man går igenom IVF igen.

    Vår lycka är total nu när vi väntar ett redan älskat och mycket efterlängtat barn tillsammans. Likaså är mina två andra barn överlyckliga över ett syskon.

    Så goda anledningar har nog alla IVF:are.

    Ha det bra och lycka till!

    /S

    SvaraRadera
  3. Em och smassk: Det finns många anledningar till ivf men det största och kanske viktigaste är väl just längtan! Jag hoppas verkligen att de lyckas så att de får glädjas åt ytterligare ett barn.

    Smassk: Grattis till graviditeten!!

    SvaraRadera
  4. Ett barn är ett barn - även om man har TRE innan!

    KÄRLEK till barn är vad du såg i väntrummet!

    SvaraRadera
  5. Det kan ju vara så att någon av dem träffat en ny partner som inte har barn sedan förr och som kanske inte kan få barn på naturlig väg. Kanske vill ha ett "eget" barn så att säga..:)

    SvaraRadera