måndag 20 september 2010

Sätta pris på ett barn

Helt plötsligt har barngörandet börjat handla om pengar. Bebisar brukar ju inte börja kosta pengar förrän de är födda, men det är för dom lyckligt lottade som aldrig behöver fungera på ivf, ruvning och hormoner.

Men för oss som får kämpa kommer man till en punkt där de landstingsfinansierade försöken är förbrukade, för oss två. I andra delar av landet får man bara ett försök, medan bor man på "rätt" ställe får man tre försök bekostade av landstinget.
Då blir det helt plötsligt business av det hela. Vilken klinik är billigast? Vilken klinik har bäst bemötande? Vilken klinik passar våra förutsättningar bäst?
Det känns nästan som att man helt plötsligt jämför vilken affär som är bäst. Ica eller Konsum?

Dessutom ska man välja om man vill köpa enpack ivf eller om man vill köpa ett trepack. Ett trepack kostar ungefär lika mycket som om man skulle köpa två enpack. Köp tre betala för två!

Just nu är vi mest inne på att fortsätta på någon av de privata klinikerna och då köpa ett trepack. Skulle vi lyckas bli gravida redan på första försöket så "brinner" de övriga två försöken inne, men vi känner att blir vi väl gravida så struntar vi helt och håller i de förlorade pengarna. Det viktigaste är barnet!

De tre klinikerna som vi funderar på ligger i städer som ligger ungefär 35 mil härifrån, vilket naturligtvis blir lite besvärligt, men det är ju aldrig fel att bo på hotell.

Ska i morgon ringa till klinikerna för att få lite information om deras verksamhet samt vad de tror om våra förutsättningar att lyckas.

1 kommentar:

  1. Det var det här jag menade i min fråga om politiken. Att "alla" ska behandlas lika o ha lika rättigheter. Jämställdhet My ass. Tydligen inte när det handlar om par som inte blir gravida på " naturligt" sätt!

    Tycker du är stark som fortfarande står o som hittar nya lösningar hur orättvist detta än må vara


    Ni kommer stå där en dag med ert barn i famnen!

    Stor Kram

    SvaraRadera