onsdag 3 november 2010

Allhelgona

2005års dekoration

På lördag är det återigen alla helgons dag.
Detta blir det nionde året som vi åker till kyrkogården för att göra finns hos mamma.
I morgon ska vi hämta den specialbeställda gravdekorationen.
Alla år har vi försökt att få unika dekorationen då vi inte gillar de "gamla vanliga" kransarna med granris, två stora kottar och en vit platslilja.

2009års dekoration


Hade mamma levt idag hade hon varit 67 år. Det är ju verkligen ingen ålder, men hon hann inte ens uppleva sin 58:e födelsedag. Hon gick bort i cancer den 7 januari 2001 efter att ha varit sjuk i en månad. Endast tio dagar innan hon dog fick vi veta vad hon led av - cancer i lever och bukspottkörteln. Allt gick så fruktansvärt fort så ingen i familjen hann ens förstå hur allvarligt det var.

8 kommentarer:

  1. Vad sorgligt att hon gick bort så ung och så snabbt, jag beklagar sorgen.

    SvaraRadera
  2. Tänker på dig! Tror mamma kommer att bli väldigt nöjd med dekorationerna.
    Kramen!

    SvaraRadera
  3. Vad tråkigt! Cancer suger, som så mycket annat här i livet.

    SvaraRadera
  4. Å fy, vad fruktansvärt! Jag kände hur jag nästan slutade andas en kort stund när jag läste. Tio dagar? Ni måste levt i chockblandad sorg under så lång tid efteråt?! Allt jag kan säga är att jag verkligen beklagar. Det är vanliga ord som faller platt när man uttrycker dom. Men bara så du vet, jag menar det verkligen, även om de bara är ord som faller platt. Jag är så ledsen för er skull, fy vilket trauma.

    Ta väl hand om er!

    Kram Rebecca

    SvaraRadera
  5. Det är märkligt hur likt det är min mamma. Hon hade också varit 67 år i år om hon hade levt. Hon dog visserligen 2003, en månad innan hon skulle ha fyllt 60. Men vi fick leva med hennes cancer i sju år så vi hade tid att vänja oss vid det och när hon väl dog var vi faktiskt lättade. De må låta hemskt men det var jobbigt att se henne lida så mycket det sista halvåret att det var skönt att hon tillslut fick somna in.

    Det är väldigt fina blomsterdekorationer ni lägger på er mammas grav varje år =)

    SvaraRadera
  6. Cancer är en så djävulsk sjukdom! Usch så sorgligt...Vilken chock det måste varit för er. Vilka fina kransar hon får. Ni visar så fin omsorg om henne. Jag tror er mamma ler uppe i himlen, för hon vet att hon fostrat så fina omtänksamma barn.
    kramar

    SvaraRadera
  7. Beklagar verkligen! Det är jobbigt när ens närstående går bort, även om man hunnit "vänja sig" vid tanken.
    Min lillasyster gick bort helt akut utan förvarning för två år sedan. PANG! BORTA! Ingen förvarning och ingen chans att ta farväl. Bara borta.

    Det är hennes grav jag pyntar nu i alla helgona helgen.

    Jag gör pyntet själv, vill oxo ha personligt och inte bara ris och kotte.

    Tänker på dig vid graven imorgon!

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Fantastiskt vackra kransar :) <3
    Min svärmor dog också hastigt. En månad efter att de hittade cancern dog hon, då visste de inte ens exakt var den satt.. När de obducerade hittade de cancer precis överallt så inte undra på att det gick fort. :(

    SvaraRadera