söndag 19 december 2010

Nu är jul igen - utan barn

Snart är det jul igen och även den här julen blir en barnlös jul.
När vi bestämde oss för att "skaffa" barn räknade jag kallt med att bli gravid väldigt snabbt. Naivt kan man tycka nu, men då i april 2008, visste jag knappt vad barnlängtan var för någonting.

Tänkte ju då naturligtvis att bebisen skulle komma på våren 2009 och att julen förra året skulle bli en jul med en ny familjemedlem. När tiden gick och jag insåg att så inte skulle bli fallet tänkte jag att nästa jul, alltså årets jul, då måste ju miraklet ha kommit till världen...

Men nu står jag här, julen 2010, fortfarande lika barnlös och ogravid som jag alltid varit. Tänker nu samma sak som förra julen - Nästa jul då har vi fått ett barn, men jag vet inte om jag vågar tro på det längre.

6 kommentarer:

  1. Oj oj, jag har tänkt exakt likadant. Fast nu har jag gett upp, jag ser inte att julen 2011 kommer se annorlunda ut för mig och min blivande make. Vi kommer nog sitta vi två då också...

    Hoppas att det ser annorlunda ut för er!!

    SvaraRadera
  2. Jag tänker likadant och hoppet blir mindre och mindre hur åren går.
    Jag önskar dig att du kan fira nästa jul med en liten söt bebis i famnen.
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Precis som de andra två ovan är jag och min sambo i samma sits...men man får försöka att inte ge upp och tänka positivt. Någon gång kommer vi får vår bebis.
    God jul :)

    SvaraRadera
  4. Ja jag känner igen mig helt. Men numera tänker jag inte att nästa jul utan jag hoppas att jag någon jul får köpa julklappar till vår plupp. Någon gång blir det vår tur. Och det blir det för er med.

    Jag hoppas du får en härlig jul även utan barn.

    Kram puma

    SvaraRadera
  5. Ge inte upp, tappa inte hoppet! Jag tror att du/ni kommer att få er efterlängtade lilla bebis.

    Jag vet att ibland sviker modet och styrkan men på något sätt kommer du att hitta tillbaka och orka igen- Jag tror på dig!

    kramar

    SvaraRadera
  6. ja nog är det så att det känns extra mycket vid julen...

    KRAM

    SvaraRadera