måndag 30 maj 2011

I morgon blir en jobbig dag

För en stund sedan var prästen här för att stämma av inför Dutts begravning i morgon. Den här prästen har jag känt sedan jag var barn och han känner till mig. Han begravde min mamma och han vigde M och mig. Därför var det ju naturligt att han även ska begrava Dutt, vilket han givetvis ställde upp på.

När han pratar om morgondagen låter det på något sätt så naturligt och inger lugn och trygghet inför begravningen. Hela dagen har vi mått halvdåligt inför att han skulle komma, men när han kom och nu efteråt så känns det konstigt nog bra. Om det nu i denna situation kan kännas bra...

Vi sa till honom att vi naturligtvis att velat att han istället hade döpt Dutt, men han sa att vi nu har det innestående...

Allt inför morgondagen är nu klart - psalmer, solosånger, kistdekorationen, handblommor, texten på kistbanden. Nu är det bara vi som ska försöka förbereda oss också.

Vid ceremonin i morgon kommer det bara vara jag, M, präst, kantor, solist och kvinnan från begravningbyrån.
Vi har valt att inte ha några anhöriga med då  vi tror att vi inte riktigt kan vara oss själva då. Nu kan vi helhjärtat vara där och bara tänka på oss och Dutt.
Vid askspridningen om några veckor kommer vi erbjuda de anhöriga att vara med istället.

I morgon kommer det vara jobbigt, men jag hoppas att vi kan få en fin sista stund med Dutt.

13 kommentarer:

  1. mina tankar kommer finnas hos er imorgon, stora kramar

    SvaraRadera
  2. Många tankar kommer att vara med er imorgon... en tanke bara - kanske kan någon som inte är "så inblandad" hjälpa er att ta foton? Det kanske känns helt fel men ibland kan det ju kännas som att man behöver samla minnen, de enda man får... annars förstår jag mycket väl att ni inte orkar de anhöriga också. Det är nog ändå. Jag hade inte orkat det tidigare, jag hade ju ingen begravning men nu när urnsättningen sker 2 månader efter att han dog - så känns det ok att de är med.

    Här är det urnsättning i askgravlunden, men man måste ha en pappurna då. Jag vet inte om det är lika hos er. Men jag kan i så fall tipsa om att det är helt okej att dekorera urnan innan själva gravsättningen. Jag kommer ta hem urnan på förmiddagen och "tapetsera" den med scrapbookingpapper, klistermärken och tygblommor. för även om jag ändrade så blev det ju samma urna till graven. Och på ett vis känns detta bättre, att jag får pyssla med mina händer. Det behöver ju inte alls kännas så för er...

    SvaraRadera
  3. Tänker på er i morgon.

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Tänker på er hela tiden, imorgon också förstås.

    SvaraRadera
  5. Tack för era tankar.

    FC: Vi kommer själva försöka att ta lite foton på kistan och blommorna. Dels för vår egen skull, men även för de anhörigas skull.
    I vår askminneslund strö man askan. Man har alltså ingen urna.

    SvaraRadera
  6. Om jag tolkat dig rätt tidigare hoppas jag att du förstår när jag skriver att Gud kommer att vara med er i morgon och hålla er i sin hand. I mina tankar kommer även jag (och gissningsvis många andra) att vara med er och jag hoppas att det kommer att bli en fin stund, även om den är jobbig.

    Många kramar!

    SvaraRadera
  7. Hoppas det i all sorg finns lite vackra glimtar i det ni ska gå igenom imorgon! Ni finns i mina tankar varje dag & speciellt imorgon!

    KRAAAM Nhea

    SvaraRadera
  8. Mina tankar kommer vara med er imorgon.

    Kvinnan från begravningsbyrån kanske kan ta lite bilder åt er.

    Kram kram

    SvaraRadera
  9. Ska tänka på dig/er och Dutt imorgon! Ta hand om er.

    Kramar

    SvaraRadera
  10. Jag tänker på er imorgon. Kramar

    SvaraRadera
  11. Mina tankar går till er i er stora sorg!

    SvaraRadera
  12. Jag kommer att tänka på er!
    kramar

    SvaraRadera