fredag 4 maj 2012

Den blommar!


Vårvärmen har nu gjort att Dutts magnolia blommar!!

8 kommentarer:

  1. Vad fint!
    Du har en utmaning hos mig.

    SvaraRadera
  2. Vad underbart ljuvligt! Köpte du den ganska liten? Jag har också köpt en Magnolia och den är liten och det står att man inte ska beskära den. Jag undrar hur stammen ska växa när den redan ser ut som en buske?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi köpte vår magnolia uppstammad eftersom vi ville ha ett träd och ingen buske. Träden är ganska mycket dyrare än buskarna, men det tyckte vi att det var värt. Buskmagnolior finns ju att köpa överallt för en billig peng medan de uppstammade får man gå till välsorterade handelsträdgårdar för att hitta och då också vara beredd på att de är dyrare.

      En buske kan man nog aldrig få till ett träd hur man än beskär...
      Så här såg vår magnolia ut när vi köpte den i augusti förra året: http://langtantillbarn.blogspot.se/2011/08/minnestrad-inkopt.html

      Radera
    2. Tack A för info. Då förstår jag. Jag tyckte med att magnolian jag köpte verkade ovanligt billig. Jag minns ju också att jag sett din bild på minnesträdet ni köpte till Dutt. Så oerhört vackert. Vi tänker att om vi någon gång får ett levande barn så ska vi ta moderkakan med oss hem och plantera ett träd över i trädgården. Just för att det är en sån oerhört symbol för livet. Men men... vi vet ju inget om det just nu! Kram fina längtansmamma!

      Radera
  3. Underbart va fin den är! Nu sitter Dutt och beundrar sitt fina träd, han ler när han ser de fina blommorna! Kram

    SvaraRadera