fredag 15 april 2011

Vecka 15+0

15 hela veckor avklarade och det fortsätter att rulla på. Jag känner inte så mycket symtom just nu förutom min huvudvärk och att jag är något tröttare än vanligt.

Magen börjar synas mer och mer och jag undrar när personalen på jobbet ska genomskåda mig. Jag arbetar som arbetsterapeut på ett äldreboende med cirka 60 undersköterskor. En av dom såg ju i ögonen tre dagar efter jag plussade att jag var gravid, men i övrigt har ingen sagt något. Den "sjukhusskjorta" jag har på mig gör att magen försvinner ganska bra. Och ju större magen blir desto större storlek tar jag på skjortan...

Barnet
Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga. Barnet är cirka 11 centimeter och väger cirka 80 gram.
Mamma
Några få kvinnor, framför allt omföderskor börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd.
Källa: Vårdguiden

3 kommentarer:

  1. Jessica,Magnus,Klara o Hedvig15 april 2011 kl. 18:31

    Grattis till vecka 15! Härligt!

    SvaraRadera
  2. Får vi se bilder på lilla magen i bloggen snart? Nyfiken!

    Kram Nhea

    Ps. Hållet i magen är antagligen livmoderns "upphängningstrådar" som töjer sig när bebisen & livmodern växer, hade skitont utav det i v. 15-16 när jag väntade första barnet!

    SvaraRadera