fredag 22 april 2011

Vecka 16+0

En vecka till har gått och nu går jag in i vecka 17! Magen har den senaste veckan vuxit och beroende på vilka kläder jag har så syns nu magen.
Nu undrar jag när jag kommer känna första livstecknet inifrån. Det kan vara nära men också kan det ta flera veckor än.

Jag känner mig ganska okej. Huvudvärken och tröttheten är två envisa följeslagare, men det är väl bara att acceptera det. Oron för att något ska hända att under den senaste veckan mildrats något, vilket är skönt. Skönt att kunna koppla av lite faktiskt!

Nu ska jag och Dutt snart iväg för att sjunga i kyrkan. Långfredag i kyrkan är aldrig så muntert...
Senare idag blir det lite trädgårdsarbete och lite städning då vi får gäster i morgon.


Barnet
Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal.
Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen.
Vikt 170 gram.

Mamma
Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med flytningar samt få smärtor i ljumskarna.
Källa: Vårdguiden

3 kommentarer:

  1. Visst är det härligt att veckorna går. Glad påsk!

    SvaraRadera
  2. Grattis till att oron har släppt en smula. Hoppas det fortsätter så, och att du snart börjar få hälsningar från din inneboende.

    PS. Desto muntrare på söndag!

    SvaraRadera
  3. Härligt! Hoppas att ni får en bra påskhelg.

    SvaraRadera