måndag 25 juli 2011

Kan män ta hand om barn?

I dagens Svenska dagbladet finns en intressant artikel om hur män uppfattar att de blir bemötta, eller snarare inte blir bemötta,  av bland annat BVC. I en studie säger 65% av de tillfrågade BVC-sjuksköterskorna att papporna måste lära sig det som mammorna kan intuitivt. De menar alltså att papporna inte klarar att ta hand om sina barn lika bra som mammorna kan...
Vet inte om jag kan hålla med om detta...

4 kommentarer:

  1. Och jag tror att den där inställningen får konsekvenser, som bla att vissa män får minskad tro på sin egen förmåga och andra ser det som en möjlighet att smita från ansvar.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att det är så synd att många pappor blir bemötta på det sättet på MVC.
    När vi väntade Andor upplevde vi tack och lov inget sånt, S. blev respekterad som förälder lika mycket som jag.
    Men när det gäller grundtanken, kan jag hålla med om att kvinnor har verkligen en sort intuitiv, medfödd "moderskapskänsla" som män inte har lika mycket eller på lika sätt, men trots detta tycker jag att även pappor kan ta hand om ett barn lika bra, eller ibland även bättre än kvinnor.
    Trots brister som finns i attityden i det området tycker jag ändå att Sverige är så fantastikt bra i jämställdhet och hur pappor tar del av att ta hand om sina barn, hur de tar sina pappaledighet och är delaktiga i det hela. Det är inte så många andra länder som kan berätta samma sak. Om jag jämför Sverige med mitt hemland Unger i den här frågan, då kan jag säga att skillnaden är gigantisk och när jag berättar till mina ungerska vänner om den svenska jämställdheten lyssnar de bara med gapande mun, att sånt kan också livet vara!
    Man kan alltid hitta brister och saker att klaga på och man kan alltid förbättra sig i allt, men trots allt är samhället, mammor och pappor jättebra i den här frågan här i Sverige.

    SvaraRadera
  3. Jag anser att det är ren och skär idioti. De BVC-sjuksköterskorna borde inte få jobba på BVC.

    SvaraRadera
  4. Min syster dog 4 dagar efter att hon fött sin son. Min systers man beslutade efter att ha träffat föräldragruppen att skapa en egen föräldragrupp. Jag vet att M var och är en bra och härlig pappa till lilla F. Jag tror att män kan lika bra som kvinnor. :-)

    Jag har följt din blogg ett tag men aldrig skrivit en kommentar. Jag hoppas att ni snart kommer att få ett syskon till Dutt. Kram

    SvaraRadera