fredag 8 juli 2011

Nytt läkarintyg

Igår kom mitt nya läkarintyg som jag diskuterade med min läkare om i tisdag. Hon har nu sjukskrivit mig på heltid två veckor till och sedan två veckor på halvtid för att sedan den 8 augusti börja jobba på min normala sysselsättningsgrad.

Då handläggaren på Försäkringskassan klagade på någon om att en annan diagnos var tvungen att finnas så har läkaren nu skrivit "Reaktiv depression" som diagnos. Depression låter så drastiskt, men jag kollade upp vad reaktiv depression står för och här är en definition: "Lättare s k reaktiva depressioner kan bero på motgångar i arbetslivet, förlust av nära anhörig , skilsmässa".


Läkaren har bland annat skrivit i intyget: "Sorgen efter en önskad graviditet är ofta långvarig och leder ibland till depression/nedstämdhet/orkeslöshet. Vi måste ha respekt för denna sorgetid och det är omöjligt att tvinga någon till återgång i arbete om sorgen är för närvarande".


Jag hoppas nu att Försäkringskassan tar sitt förnuft till fånga och beviljar min sjukskrivning. Min handläggare har, som tur är, semester från och med idag så jag hoppas att mina papper kommer till en vettig vikarie som inte hunnit bli känslomässigt avtrubbad än.


Det är såna här personer som Försäkringskassan borde upptäckt tidigare. Inte lilla jag som ber om ytterligare några veckors sjukskrivning.


Nu: Dags för dagens besök hos Dutt.

1 kommentar:

  1. Är din man också sjukskriven och i så fall har han haft samma problem med Försäkringskassan? Eller kan det vara så att de är mer "på" oss kvinnor? Hoppas att du snart mår bättre även om sorgen aldrig försvinner. Det låter som att du är på god väg åt rätt håll. Skönt att du verkar ha en bra och förstående läkare!

    Kram!

    SvaraRadera