onsdag 26 oktober 2011

Recept

Marika frågade efter receptet till Toscakakan jag gjorde igår. Den blev verkligen jättegod!!
Här kommer det.

100 gram margarin eller smör
2 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk

Glasyr:
100 gram margarin eller smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
1½ dl hackad mandel

Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, matfett och vätskan. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Ugntemperatur 175 grader.
Förbered under tiden glasyren. Blanda samman ingredienserna i en kastrull- Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren på kakan. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 minuter eller tills den fått färg.

Receptet kommer från "Sju sorters kakor"

1 kommentar: