fredag 21 oktober 2011

Vi har en plan

Idag har jag pratat med läkaren på Carlanderska och jag blir alltid lugn av hans stämma.
Vi pratade ganska länge om det som hänt och hur vi ska gå vidare.
Planen just nu ser ut som att vi gör ett ostimulerat FET (frozen embryo transfer) när mensen kommer igång om cirka en månad. Att göra ett ostimulerat försök innebär att jag måste lita ännu mer på min kropp än tidigare då jag själv utan hormoner måste åstadkomma en ägglossning, vilket inte alltid sker varje månad. Med kontroll hos distansläkare några dagar före beräknad ägglossning och med hjälp av ägglossningsstickor ska vi försöka pricka in rätt dag. Två dagar efter ägglossning far vi till Göteborg för att få tillbaka ett upptinat embryo. Förhoppningsvis behöver de bara tina upp ett. 80% av de embryon som de tinar upp överlever.

Från ägglossning kommer jag att använda Crinone för att stimulera livmodern att ta emot embryot och om jag blir gravid kommer jag fortsätta med Crinone till och med vecka 12. Detta för att hålla uppe en hög nivå progesteron i kroppen och det kan förhindra missfall igen.

Även den här gången kommer det göras AHA (assisted hatching) på embryot. Jag tror ju mycket på det! De två gångerna som aha har utförts på äggen så har jag blivit gravid.

Generellt är graviditetschansen för en kvinna i min ålder (mellan 30-35 år) 40% varje gång. Det går ju inte exakt att säga mer exakt för varje enskild kvinna.

Jag hoppas att den här planen kan gå i lås för i så fall bär det av till Göteborg för att hämta vårt blivande barn om cirka 6 veckor.Svårt att veta exakt då jag inte har någon aning när mensen behagar att komma. Någon som har erfarenhet av hur länge det tar innan mensen kommer tillbaka efter en skrapning??

Nu känns det på något sätt att vi är på banan igen. Det är märkligt hur ett telefonsamtal på en kvart kan göra att jag får hoppet, tron och orken tillbaka.

Vi får väl de närmaste sex veckorna äta nudlar för nu måste vi börja betalaförsöken igen. FET-försöket kostar 9000 kronor  samt den kostnad distansläkaren vill ha för kontrollerna före ägglossning. Det vet jag inte vad det kostar än. Fördelen med FET är att vi kan åka tur och retur samma dag och slipper därmed dyra hotellkostnader. En nackdel är det dock och det är ju att vi missar hotellfrukosten ;-)

Nu: Tacos.

10 kommentarer:

  1. Vad härligt att samtalet gav dig hopp igen. Ilska och sorg behövs också, men det är skönt när hoppet kommer åter.

    Vi ska antagligen också göra en AHA, så det blir spännande att se om det ger resultat.

    Vilken söt katt du har!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Hej! Härligt att höra, då får ni nytt fokus. Underbart att din man finns vid din sida alltid, sånna män finns det inte många av. Ang mensen, jag har alltid haft menscykel på 30 dagar exakt. Efter skrapningen kom mensen på exakt den 30:e dagen efter. Så räkna skrapningen som första mensdagen. Jätte styrkekram till dig. Jag vet vad ni går igenom!

    SvaraRadera
  3. Min mens hoppade över en månad men sen kom den tillbaka och blev regelbunden! KRAM

    SvaraRadera
  4. Håller tummarna och tänker på er

    SvaraRadera
  5. Jag ska hålla tummen!!
    Bra att ni nu har en plan. Hoppet sägs ju att det är de sista som överger en... Är inte helt säker på det, ibland så känner man nog för att ge upp. Skönt att du fått en gnutta hopp tillbaka och låt oss alla hoppas på att det blir till en graviditet som vara i 9 månader!!
    LYCKA TILL!
    Ni finns i tankarna.
    KRAM
    //e

    SvaraRadera
  6. Måste vara skönt att få focus igen.
    Blir lite ledsen när jag tänker på hur mycket pengar detta kostar.
    Så orättvist att behöva ruinera sig själv för att få ett barn, något som är så självklart att det ska vara gratis.
    Så många som bara skaffar och sen inte ens tar hand om på ett acceptabelt sätt.
    Nej jag blir så less!
    Oj vad jag svamla iväg nu kanske...
    Vill bara säga att jag hoppas såå för er! Nu får det va färdigförsökt, dax att ni äntligen får lyckas nu!
    Kram Lo

    SvaraRadera
  7. Vad skönt att ni har fått en plan, tänker på er!
    kram

    SvaraRadera
  8. Anna, vad underbart att höra att ni är redo för en ny plan. Ett stort steg och ack så viktigt.
    Jag vet själv efter missfall att ropet inom en bara skriker efter nytt pluss.
    Efter min skrapning senast kom mensen igång efter 2v.
    När vi nu plussade med lilla Miriam gick jag till min gyn läkare och fick sprutbehandling 2ggr per vecka för att göra det så gynnsamt som möjligt för fostret fram till v12. Jag fick även ta progesteron vag till v12. Samt att jag fick utskrivet B vitamin samt Trombyl fram till förlossningen. Och det tillsammans med min läkares positiva tro fick jag efter 8 missfall mitt efterlängtade barn. Förvisso alldeles för tidigt. Men hon är stark och jag måste TRO på att jag får hem henne i början på Jan.

    Anna och M, ha nu en BRA helg tillsammans. Var rädda om varandra på vägen. Njut av det lilla i allt det stora. Kramisar Anna

    SvaraRadera
  9. Vad skönt att ni har en plan och en läkare som ger er lugn. Mina tummar är alltid era det vet ni.
    Kramar!!

    SvaraRadera