fredag 13 januari 2012

Detta med test

Nu behöver jag hjälp av er kära läsare.
På vilken cykeldag ska man börja med ägglosnningstest? Sjuksköterskan på kliniken sa att jag skulle börja på dag 8, vilket jag tycker känns väldigt tidigt eller? Min cykel är inte regelbunden utan brukar variera från 24 till 30 dagar. Vanligast är dock runt 26-27 dagar. Cykeln som resulterade i mens nu var 28 dagar.
Sedan är det detta med tid. Vilken/vilka tider på dygnet har ni testat. Jag har väl bestämt att jag kommer testa två gånger per dag, men vilka klockslag??

Hoppas att ni vill dela med er.

9 kommentarer:

  1. Jag brukar ha en cykel på 28 dagar och har i princip alltid fått utslag dag 14, men har blivit rekommenderad att börja testa dag 11. Är du osäker hade jag nog ändå börjat dag 8 för att ha koll.

    Tiden sägs vara bäst mitt på dagen, men vet inte riktigt, kände mig väldigt bekväm att testa på morgonen förr och inte som den här gången på em. Är ingen expert, men jag resonerar lite som så att det viktigaste är att följa samma tidpunkt så missar man inget.

    All lycka till bästa Anna, kram

    SvaraRadera
  2. Jag har också alltid haft en varierande cykel på 26-32 dagar. När jag åkte på mina inseminationsresor ville dom också att jag skulle börja testa dag 8, antar att det är för att vi inte ska missa ett ev omslag.
    Fortsatte att börja testa från dag 8 och se, sist när det tog sig så fanns tendens till höjning redan på dag 9 och omslaget kom morgonen cd10.

    Jag har faktiskt testat lite över hela dygnet. Köpte billiga stickor från billiga-tester.se Dom är supersnabba på leverans och testen kostar bara ca 5 kr/st. Fick ofta omslag på morgonen men någon gång vid lunch. Faktiskt tydligt utslag även om det bara var 1 h sedan jag var på toa senast. Kompletterade med Clearblue när jag tyckte att det började bli ett starkt teststreck.

    Så mitt bästa tips är att köpa de billiga och testa varje gång du kissar.

    Håller tummarna för er nu!

    SvaraRadera
  3. Jag ligger normalt på 27-29 dagar, omslag kommer oftast CD11-12. Men har haft omslag så tidigt som CD9... Jag brukar börja testa CD7-8. Min kropp är ju dessutom rätt så avslöjande - för det mesta - med flytningar (ursäkta too much info) som börjar någon dag innan de fertila flytningarna aka "äggvitan" gör entré.

    Jag har haft omslag tidig morgon och sen kväll, det har lixom varierat lite. Så när jag testat "för att kolla" har jag hållit mig till två ggr per dag, morgon runt 8 och kväll efter jobbet typ 18-19 eftersom jag tycker att det räcker. Däremot när det varit skarpt läge har jag testat tre ggr per dag, morgon, mid-dag, kväll.

    Lycka till!!

    SvaraRadera
  4. ...eller som bebisfrön - testat varje gång jag över huvud taget varit på toa ;)

    SvaraRadera
  5. Tack för att ni delar med er av era erfarenheter.
    Ska tillägga också att jag ska på ultraljudskoll på dag 10 (tisdag nästa vecka). Då borde man väl få lite mer koll på hur det ser ut också.

    SvaraRadera
  6. Jag började också testa runt dag 8 vid FET. Har normalt 27 eller 28 dagar, men kan också vara kring 35 dagar ibland. Har normalt ÄL på dag 15 eller 16 men har också kommit så sent som 22. Jag har alltid testat på morgonen. Tycker inte om test och värdena är ju ändå förhöjda i ca 48h så om man bara testar å morgonen missar man det inte iallafall. Om jag skulle testa flera ggr per dag hade jag testat morgon och hemma direkt efter jobbet.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Jag började också testa runt dag 8 vid FET. Har normalt 27 eller 28 dagar, men kan också vara kring 35 dagar ibland. Har normalt ÄL på dag 15 eller 16 men har också kommit så sent som 22. Jag har alltid testat på morgonen. Tycker inte om test och värdena är ju ändå förhöjda i ca 48h så om man bara testar å morgonen missar man det inte iallafall. Om jag skulle testa flera ggr per dag hade jag testat morgon och hemma direkt efter jobbet.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Med en cykel på 26 - 30 dagar har jag börjat testa på dag 11. Ägglossning har jag kring dag 15. Men å andra sidan kostar det dig ju inte mer än några test om du börjar dag 8. Synd att missa allt, liksom. Jag har testat en gång var dag och då alltid på morgonurin. Har fungerat för mig.

    Lycka till!!!

    SvaraRadera
  9. Jag hade 26 dagar och brukade börja på dag 10. Men det är ju bättre att börja för tidigt än för sent :-)

    Jag testade alltid på morgonen när jag vaknade (ca kl 6 då jag jobbade).

    SvaraRadera