söndag 29 januari 2012

Inte svårt

Igår när vi höll på att laga mat sa jag till mannen: Vi skulle ha haft någon efterrätt. Då säger han: men gör lite chokladmousse".
I mitt stilla sinne tänker jag att han blivit galen. Chokladmousse är ju skitsvårt att göra! Eller?

Han menade allvar och letade upp ett recept på nätet och vips hade vi en efterrätt! Riktigt god var den och det var inte svårt heller!
Här är receptet som vi använde oss av. Vi halverade receptet och då blev det precis lagom till två personer. Vi hade inte vispgrädde hemma, men det gick lika bra med mellangrädde.

6 kommentarer:

  1. Hej! Jag vill inte oroa dig nu, men försök att undvika råa ägg under graviditeten. Det ska man egentligen inte äta då de kan innehålla salmonella. Det sagt så är det säkert ingen fara för dig om du har ätit lite chokladmousse - bara se upp med det i framtiden! Jag talar av erfarenhet då jag fick en allvarlig matförgiftning i vecka 7 själv... Lyckligtvis gick allt bra och den lille ska födas vilken dag som helst nu men det är ett orosmoment man inte behöver som gravid. Lycka till med ruvartiden, håller tummarna för er! :)

    SvaraRadera
  2. Härligt att det är ruvardax! Klart småttisarna måste hålla sig kvar nu!!! Lyd mamma! ;-)

    Choklad är ju ett grundämne, ett nödvändigt ämne som kroppen behöver (alltid, ofta och mycket) för att överhuvudtaget kunna prestera minsta lilla fundering! ;-) För så är det!

    Oj, vad jag håller mina tummar hårt, fram till 9/2, första delmålet!

    Kram Ninna

    SvaraRadera
  3. Chokladmousse är är inte svårt att göra :-) men väldigt gott! Håller tummarna för er!

    SvaraRadera
  4. Gud vad gott med chokladmousse! Tack för recepttipset :)

    SvaraRadera
  5. Om man vill skippa grädde i moussen så kan man köra detta recept: 3 äggvitor vispas till ett hårt skum, 1 msk socker (vispas ner i skummet) 100g smält choklad (brukar ta 70%ig)som rörs ner i skummet. Serveras med en klick grädde & lite hallon!
    Kram Nhea

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det lät också smaskigt. Det måste jag testa någon gång.
      Kram

      Radera