lördag 4 februari 2012

Kamintitt

Nu har vi varit och kikat på kaminer. Den som vi är intresserad av är dessutom nedsatt några tusenlappar till mitten av mars. Det är ju aldrig fel. Det blev inget inköp idag, men beslutar vi oss för den kaminen vi tittade på idag så slår vi ju naturligtvis till innan kampanjpriset tar slut.

Insättning av kamin får sedan bli ett sommarprojekt, då murstocken måste förses med ett insättsrör och väggen framför murstocken i vardagsrummet saneras från brännbara gipsskivor och tapet.

Så nästa höst och vinter ska vi fem, jag, M, Hoppet och katten njuta framför en brasa!

11 kommentarer:

  1. Vi har en, och eldar morgon och kväll så här års. Mysigt + att det sparar el (vår värmekälla). Men vi har också möjligheter att hämta så mycket ved vi vill och behöver!! Men underskatta inte mysfaktorn!!
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Vi ska sätta in en Contura täljstenskamin om ett par veckor. Köpte också på kampanj. Tänk på att man alltid kan pressa priset ytterligare och få med en del på köpet. Vi köpte i en Eldabutik. /Monica

    SvaraRadera
  3. Ett tips är att köpa en kamin med inbyggd fläkt, det sparar mycket pengar samtidigt som man får upp värmen mycket snabbare! Vi köpte en kamin med sådan fläkt och det har vi INTE ångrat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, jag håller med!! Fläkten är toppen!! :)

      Radera
  4. Mysigt. Vi har en kontura som är ganska lik. Vi köpte en glasskiva att ha under och nu ångrar vi oss jättemycket. Det kommer smuts och damm under med det är omöjligt att göra rent... Fint för att man ser golvet under men så otroligt opraktiskt! Bara en tanke. Lycka till med ruvandet! Jag testade plus i dag 8 så testa testa!

    SvaraRadera
  5. Låter som en härlig plan :)

    SvaraRadera
  6. Jag läste Kanintitt då jag såg rubriken och undrade om ni var inne på att skaffa nya husdjur, men sen såg jag ju vad det handlar om. :) Mysigt med kamin (kanske med kanin också..?)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi! Det räcker att vi har en galen katt...

      Radera
  7. Tack för era tips. Vi kommer ha kaminen mest som mysfaktor, men naturligtvis även för att minska uppvärmningskostnaden något.

    SvaraRadera
  8. Ha, ha! Jag läste också kanin och undrade hur man kunde köpa en kanin som var NEDSATT ett par tusen... ;-)

    SvaraRadera