söndag 19 februari 2012

Nostalgi

Igår var vi hemma hos pappa en sväng och då han håller på och renoverar bland annat min gamla flickrum fanns det en hel del saker från min barndom som han ville att jag skulle kolla över.
Jag hittade bland annat spelet "Bamses honumgsjakt". Jag kommer ihåg att det var en favorit bland mina spel ett tag. Många spel slängde jag, men just det spelat hamnade i en låda med hopp om att någon ofödd kanske ska vilja spela det med sin mamma.

Dessutom hittade jag mitt gamla Nintendo Game Boy. Det kunde jag inte med att slänga utan det tog jag med hem. Jag testade det förut och nu förstår jag varför jag fick ont i ögonen när jag spelade för länge...

Då till och med spelet fanns i originalkartong så har jag nu lagt ut det på Tradera. Någon samlarnörd kanske är intresserad! Pengarna jag får in kommer oavkortat gå till betalning av ivf-försöken.

Emma frågade i en kommentar hur vi tänkt lösa den ekonomiska delen när det gäller betalningen för ett tre-pack ivf-försök. Ett tre-pack på vår klinik kostar 52 000 kronor (40 000 kronor till ivf-kliniken och 12 000 kronor till distanskliniken).
Den här gången har vi tänkt att höra med våra arbetsgivare om de går med på att göra bruttolöneavdrag. Med detta kan vi "tjäna" några tusenlappar. Dessutom har jag ju startat min insamling som just nu redan gett 4750 kronor. Sedan har vi börjat tänka på vad vi lägger våra pengar. Istället för att köpa något vi inte behöver tänker vi att vi lägger dom pengarna i ivf-lådan.
Vi pratade till exempel om häromdagen att det vore oerhört skönt att åka iväg en weekend någonstans, men i nästa andetag beslutade vi oss för att istället lägga dom pengarna på vårt kommande barn...

Det är mycket pengar som ska fram på ganska kort tid. Det kommer naturligvis också bli våra sparpengar som går till våra barnförsök. Jag hoppas bara att det ger ett barn.

För vissa är det helt grattis att göra barn, medan det för vissa kan kosta väldigt mycket. Inte rättvis någonstans, men vad gör man inte.

4 kommentarer:

  1. Då förstår jag inte varför ni måste köpa ett nytt trepack när det ju står på ivf-klinikernas hemsida:PAKET om 3 IVF/ICSI-behandlingar 55 000 kr


    "Behandlingsserien är avslutad, då en behandling gett upphov till barn. Behandlingspaketet skall godkännas av läkare på kliniken."
    För er blev ju inget barn under de senaste behandlingarna så varför måste ni köpa nytt trepack?
    /Mimmi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det trepack som vi köpte i november 2010 har vi använt upp. Dutt kom på det andra försket och Snöis på tredje. Därmed har vi inga försök kvar i det trepacket.
      Hade Dutt fötts levande hade det tredje försöket "brunnit inne".

      Radera
  2. Tycker att vi som har svårt att få barn, ska få gratis ivf försök. Alla har inte dom pengarna som ivf kostar så många som vill göra ivf kan inte pga ekonomin, det tycker jag är tragiskt. Men människor som lyckas på det vanliga sättet skulle aldrig förstå hur ont det gör att inte lyckas få det efterlängtade plusset och ett barn. Håller alla tummar jag kan för din skull massa kramar från en som fick kämpa i 13 år innan min älskade son kom till på 4 ivf försöket och efter 3 missfall.

    SvaraRadera
  3. Det här inlägget skrev jag i somras, det gav i alla fall mig lite hopp när jag hittade undersökningen. Utan att jag vet allt om er känns det som om ni borde "kvala in" bland dem som den lite haltande statistiken handlar om, precis som vi gjorde... http://medandufinns.wordpress.com/2011/08/24/ivf-hall-ut/

    SvaraRadera