fredag 12 augusti 2011

Det stora frågan

Det stora frågan är nu: Akupunktur eller inte?

När Dutt blev till gick jag på akupunktur två gånger före äggplock och två gånger efter äggåterföring. Nu är den stora frågan om jag ska utsätta mig för akupunkturnålar igen. Jag tyckte förra gången inte om själva behandlingarna så jag gillade inte att gå dit.

Igår när vi var hos vår distansläkare frågade jag henne vad hon trodde om akupunktur och hon sa att det inte finns några vetenskapliga studier i Sverige som tyder på att akupunktur ger större chans till graviditet. Idag ringde jag även Carlanderska för att höra deras åsikt. Barnmorskan som jag pratade med sa att de inte rekommenderar akupunktur men inte heller att de avråder från det.Även hon hänvisade till att inga svenska vetenskapliga studier visar på en ökad graviditetsfrekvens. Hon sa att jag kan göra det om jag tycker att jag vill det och tycker att det känns bra för mig.

Som jag känner nu tror jag att jag avstår från behandlingar. Förra gången kände jag en stress då jag var tvungen att boka in behandlingstider och alla krockade med mina arbetstider. Smet då från jobbet och fick jobba in det någon annan dag. Om jag slipper den stressen så kanske kroppen mer bättre. Jag kan istället jobba och sedan komma hem och koppla av och njuta i min trädgård. Dessutom kan jag lägga de 1200 kronor behandlingarna kostar på något annat roligt. Det känns som jag kommer sticka tillräckligt med nålar i mig ändå...

Vad tror ni? Hjälper akupunkturen?

8 kommentarer:

  1. Jag har haft samma funderingar som du inför detta försöket, har gått på akupunktur vid de 2 senaste gångerna och då har det inte tagit sig. Som du skriver så är det en stress att fara mellan dessa behandlingar och jag kan även känna att själv akupunkturen stressar kroppen lite. Vi kör utan denna gången och hoppas på att det är ett bra recept!
    Nu jäklar ska det bli majbebisar till er och oss :-D
    Tänk förresten om ert Dutt-träd börjar blomma samtidigt som hans syskon kommer?! Vilken svindlande tanke :)

    Många varma kramar

    SvaraRadera
  2. Jag tycker inte att du ska utsätta dig för det om du inte tycker om behandlingen. Det borde skapa en stress som innebär att behandlingen kan göra mer skada än nytta. Bättre då att avstå!

    SvaraRadera
  3. Jag håller med de andra, om du känner dig stressad inför behandlingarna tror jag det är bättre att skippa det - det viktigast är nog att du mår bra.

    Kramar och tummar

    SvaraRadera
  4. Har ingen aning om det hjälper. Men om du inte tror på det själv så gör det nog inte det. Särskilt om du dessutom blir stressad. Då får det nog motsatt effekt. Kram

    SvaraRadera
  5. Vet inte om det hjälper men gör det som får dig att må bra och håller dig lugn och harmonisk under behandlingen.
    Kramar!

    SvaraRadera
  6. Jag gjorde akupunktur månaderna innan jag blev gravid, men vet inte om det hjälpte. Det fick mig åtminståne att slappna av lite.
    Jag hoppas verkligen att allt går bra!

    SvaraRadera
  7. Jag tror att det är bättre att du kör akupunktur. Om du inte blir gravid kommer du antagligen att gå och fundera på om det hade funkat om du gjort akupunktur. Om du kört akupunktur och ändå inte blir gravid så vet du åtminstone att du gjort allt du kunnat och har en fråga mindre att älta.
    ...så hade jag tänkt i alla fall...

    SvaraRadera
  8. Anonym; Ja, så har jag tänkt. Att om jag inte blir gravid och inte tagit akupunktur kommer jag undra om det var därför...
    Men, just nu känner jag attt jag helt enkelt inte orkar med mer nålar. Så beslutet blir: Ingen akupunktur den här gången.

    SvaraRadera