måndag 31 januari 2011

Oro finns naturligtvis

Hela förmiddagen idag hade jag olika telefonsamtal att ringa. Först och främst var det ju till min hemortsläkare, eller snarare sjuksköterskan där, för att meddela det positiva resultatet. Sjuksköterskan blev jätteglad för vår skull och bokade vi ju in ultraljudstiden om fyra veckor.

Jag ville också veta mer om hur man ska behandla mig då jag har min två blodstörningar, lupusantikoagulans och kardiolipidantikroppar. När vi gick på Rmc hade de en plan upplagd hur vården skulle se ut för mig vid graviditet, men nu känns det som jag hamnat mellan stolarna.

Dessa blodstörningar gör att jag bedöms vara en högriskpatient (4 på en 5-gradig skala) med stor risk för blodproppar, tillväxthämning hos Dutt och stor risk för havandeskapsförgiftning. Det är därför jag använt blodförtunnande medel som Innohep och Trombyl.

Jag vill ju därför veta så tidigt som möjligt hur jag ska behandlas så att ingenting går fel. Enligt journalen från Rmc skulle jag behöva ha kontakt med både specialistmödravården och trombosmottagningen.
Sköterskan skulle be läkaren att ringa mig i morgon så det hoppas jag att hon gör.

Dessutom meddelade jag reumamottagningen att jag plussat. Min reumaläkare ska också ringa upp mig så vi får diskutera mina mediciner.

Sedan ringde jag, när jag ändå hade ångan uppe, MVC. Då fick jag två nya datum att hänga upp mitt liv på. Den 22 januari ska vi dit på en allmän information med några andra par. Antar att det är information om kost och sånt. Sedan den 7 mars har vi bokat in inskrivningsbesök hos barnmorska.

Lyckan av att nu äntligen ha blivit gravid grumlas naturligtvis lite av den oro man känner för missfall och andra konstigheter. I och för sig är det ju bara att man vet om mina problem redan från början och att man då kan sätta in alla åtgärder som finns redan nu istället för att det ska gå åt skogen först.

Jag gör allt just nu för att försöka njuta åt det liv som verkligen har fastnat. Bara det betyder så mycket. Jag trodde att jag aldrig skulle bli gravid överhuvud taget. Nu har jag i alla fall lyckats med det.

2 kommentarer:

  1. Så flitig du varit med alla telefonsamtal.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Grattis till ditt plus. Ramlade in här och har inte läst hela din blogg men jag undrar lite över de här konstaterade blodgrejerna du har. Hittade de detta vid blodtagningarna inför ivf? tänkte att de kanske missat detta hos mig och jag ska be dem ta ett prov.

    SvaraRadera