onsdag 19 januari 2011

Ruvardag 3

Vad tror du då? frågade mannen mig idag. Han menade vad jag trodde det skulle bli för resultat efter den här ruvartiden.
Vad svarar man på det egentligen. Naturligtvis önskar och vill man inget annat än att blodet ska hålla sig borta och att det den 30 januari kommer ett stort jävla plus på testet. Samtidigt vågar jag inte helt och hållet på att jag, lilla jag, någonsin kommer lyckas att bli gravid. Varför skulle jag få den gudagåva som en graviditet är?

Dock borde vi den här gången ha alla förutsättningar att lyckas. Eller hur? Embryot som vi fick tillbaka var av bästa kvalité, de har genomfört AHA på det så det lättare ska fästa, jag går på akupunktur. Om det inte lyckas nu vet jag inte om det någonsin kommer att gå.
Jag är dock oerhört tacksam och glad över de embryon som vi fått till. På de två senaste försöken har vi fått sex stycken av toppkvalité.

Än så länge är det för tidigt att känna några symtom, vilket är skönt. Då slipper jag i alla fall tänka på det...
Ni som plussat efter ivf - När kände ni symptom och vilka symptom i så fall?

I morgon eftermiddag är det dags för den sista akupunkturbehandlingen.

14 kommentarer:

  1. Hej
    Vi har precis varit o gjort vårt första blodprov inför vår kommande utredning. känner att vi behöver något tursamt som eran stork. Så vi undrar var ni köpt er stork? /Emely

    SvaraRadera
  2. Störta skillnaden senast för mig (då jag plussade) var att jag kände hugg som jag trodde var mensvärk - kring ruvardag 8 tror jag (2dagars embryo).

    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag kände ungefär samma sak som före mens. I sista dagarna av ruvartiden trodde jag varje dag att min mens kommer när som helst. "Typiska" grav. symptomer började jag känna bara vid v. 7 ungefär.
    Som jag har läst hos andra är ruvartiden ganska anorlunda för alla. Vissa känner ingenting, vissa känner mer eller mindre.
    Jag vet att det är omöjligt, men försök inte söka efter symptom, den enda säkra symptomen under ruvartiden är att man inte får sin mens och plussar :-).
    Lycka till, jag håller tummarna hårt att ni lyckas nu!
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Ruvardag 8 (2-dagarsembryon) kände jag mig plötsligt illamående och kissnödig. Dagen efter försvann symtomen helt och kom tillbaks i vecka 7.

    Vid motsvarande tid när jag blev spontant gravid fick jag ont, som kramper, i trakten av livmoder och äggstockar. Även den gången kom de riktiga symtomen i vecka 7.

    Lycka till nu!

    SvaraRadera
  5. Klart ni kommer att lyckas, ni har ju alla förutsättningar.

    Kan tyvärr inte hjälpa dig med när symptomen börjar komma vid IVF, kan bara säga att mina första symptom började ca 5 dagar innan beräknad mens i naturlig cykel.

    Många lycka till :)

    SvaraRadera
  6. Inga symptom som jag uppfattade som gravidsymptom. Var helt säker på att min mens skulle komma. Rejäl molvärk ruvardag 13, var övertygad om att jag skulle få mens.

    SvaraRadera
  7. Jag vill minnas att jag rätt tidigt fick "mensvärk". När jag tittar tillbaka i bloggen så ser jag att ömheten i brösten kom omkring ruvardag 5 vid IVF2 (den då jag plussade). Det är ju jättesvårt det här med symtom för man verkar ju känna så olika. Ruvartiden är dock inget jag saknar, tycker den var riktigt hemsk båda gångerna. Det enda råd jag kan ge är att inte känna efter och jämföra med andra, men jag har ju suttit där själv så jag vet mycket väl hur svårt det är! Jag håller fortfarande tummar och tår för Er, den här gången kommer ni att lyckas!
    Kramar

    SvaraRadera
  8. Själv minns jag mest misslyckanden - då visste jag rätt tidigt att det inte skulle bli något. Kan inte förklara hur, men något var det.

    När vi lyckades hade jag nog inga speciella symtom utom ett stort hopp om att det skulle gå. Viktigast för mig i ruvartiden var att försöka ha det så gott som möjligt. Mysa mycket.

    Så - sköt om dig!!!

    SvaraRadera
  9. Den här gången SKA det bara bli plus! Som du skriver förutsättningarna är väldigt bra den här gången. Den här gången ska det gå!

    SvaraRadera
  10. jag har känt likadant, både då jag plussat och då jag inte gjort det. Avtagande ömhet i brsöten och mensvärk, trodde såklart det var kört men det blev plus. Åh vad jag hoppas för er nu! Kraaam!

    SvaraRadera
  11. Tack för alla era erfarenheter! Det enklaste verkar vara att vänta och se...

    SvaraRadera
  12. Visst är det för j-ligt att man inte bara kan få veta med en gång ;)

    Ruva lugnt - det är er tur nu!!
    Håller alla tummar jag har.

    SvaraRadera
  13. hejhej!
    håller tummarna för att det ska gå vägen den är gången!
    jag fick mitt första molandevärk ruvardag 5. sen fick jag riktigt ont och var helt säker på att det var mensvärk ruvardag 11, det var dagen innan beräknad mens. Kände av lite ömma bröst under ruvardagarna men inte så mycket som jag lästa att vissa hade.

    lycka till!! kram

    SvaraRadera
  14. Jag hade också som mensvärk innan testdagen. Det enda som jag reagerade på efteråt var att det stramade väldigt mycket i nedre delen av magen om jag reste mig upp för fort..Annars var det förvillande likt mensen:)

    Hoppas så på ett plus!!!
    kram

    SvaraRadera