söndag 2 januari 2011

Påfyllning

Påfyllningen av hormoner har startat!
Den här gången har jag börjat på 250 enheter Puregon, vilket som känns som en väldigt gör startdos. Både min hemortsläkare och Fertiliterscentrum har ju godkänt den dosen så det måste ju vara okej.
Förra gången började jag på 200, fick höja till 250 och till 300 eftersom jag var lite trögstimulerad. Nu hoppas väl läkarna att min kropp ska reagera lite fortare.

Vad jag hoppas på av den här omgången är ju naturligtvis att vi lyckas bli gravida, men också att vi kan få ut lite fler ägg så att vi kan få odla äggen i fem dagar istället för det normal två dagar. För att få femdagarsodla måste man få minst fem stycken befruktade ägg. Förra gången hade vi fyra. Dessutom skulle det vara kul att få ytterligare några till frysen. De tre embryon vi har där nu behöver några kompisar.

I morgon ska jag ringa hemortsläkaren och rapportera att jag har startat behandlingen och då boka in ultraljud. Det första ultaljudskollen borde blir på fredag.

Sedan ska jag också ringa en akupunktör som tydligen ska ha erfarenhet av akupunktur vid barnlöshet och ivf. Det kan ju vara värt att prova. Dock kanske det är för sent att börja nu när jag redan börjat med sprutor, men jag tänkte jag skulle ringa och få veta lite mera i alla fall.

Någon av er där ute som har erfarenhet av akupunktur under ivf? När under behandlingen har ni fått akupunktur och hur många gånger?

5 kommentarer:

  1. Hoppas det löser sig denna gången och att ni får det ni längtar efter.Kan ju aldrig vara fel att försöka med akupunktur.Det funkar ju på allt möjligt och bara man tror och tar till sig det så kan tankens kraft göra underverk. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. tror jag ska fösöka lite akupunktur med innan jag börjar med sprutorna det kan ju aldrig ge sämre chanser!!! Säger också ett stort lycka till denna gång håller tummarna! kram

    SvaraRadera
  3. Vi håller alla tummarna att det ska lösa sig för er :)
    Många lyckönskningar från krokek

    SvaraRadera