måndag 24 januari 2011

Tjuvtesta eller inte?

Jag har aldrig varit en graviditetstestar-narkoman. På dessa snart tre år som vi har försökt att bli gravida har jag bara gjort av med ca 10 test. Lika många som vissa gör av med på en månad ;-)

Jag vet inte varför jag aldrig varit en testnarkoman, men jag har alltid tänkt att kommer mensen så gör den, annars inte. Kommer den inte på utsatt dag så har jag tänkt att jag ska testa. Tyvärr har det varit så att mensen alltid kommit tidigare än vad jag förväntat mig och därmed har jag aldrig hunnit ta fram teststickorna.

När vi sedan började med ivf så fick man ett exakt datum som man ska testa sig. Från Fertilitetscentrum får man till och med med sig ett test hem.

Vid första behandlingen var jag så förväntansfull så jag tjuvtestade på dag 10. Naturligtvis var det ju minus och så var ju fallet även på testdagen fyra dagar senare.
Vid de övriga två behandlingarna så har jag testar när blodet har kommit, på dag 13 och nu senast på dag 11.

Den här gången har jag tänkt att inte testa innan söndag om inte blodet kommer. Som jag har skrivit tidigare så har testdagen för mig blivit en speciell dag som jag aldrig har fått uppleva då jag alltid redan dagarna innan vetat resultatet. Visst skulle en del oro försvinna om jag tjuvtestade redan nu och det skulle visa plus. Skulle det vara en minus så faller man långt ner, kanske i onödan eftersom ett minus kan bli ett plus på testdagen.

Varje minut, varje timme, varje dag utan blod är en seger för mig!! 

De senaste två dagarna har jag haft hugg, pirr och lite molande värk långt ner i magen på höger sida. Jag kan inte minnas att jag känt riktigt så förut. Kan det vara något positivt tro eller är det bara kroppen som förbereder sig för mens?

9 kommentarer:

  1. Positivt...:) Det är ägget som borrar in sig i livmoderväggen, vilket kan orsaka en lite blödning...
    Håller tummarna!!

    SvaraRadera
  2. Jag hade molvärk vid slutet av ruvningen när jag blev gravid. Jag tror det är ett bra tecken. Håller tummarna!!!

    SvaraRadera
  3. Det låter bra:)) Tummar hålles:))

    SvaraRadera
  4. Jag hoppas så att det är ett + tecken. Jag håller tummarna stenhårt.
    Viktoria

    SvaraRadera
  5. Känner igen mig i dina tankar. Det är svårt att hålla sig från att testa under toapappersanalys-dagarna... Stort lycka till! Håller tummarna för er.

    SvaraRadera
  6. Åh Anna vad jag vill se att det lyckas!!! Håller tummar och tår tills testdag och hoppas innerligt att det på något sätt ska hjälpa!!! Kram, en annan Anna aka Lightfish

    SvaraRadera
  7. Har läst nånstans att det oftast är på höger sida som ägget fäster. Hoppas att det är det du känner!!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Tror det är Dutt som gör sig hemmastadd:)
    Kram

    SvaraRadera