lördag 12 februari 2011

Detta med räkning...

Jag fick en fråga från Rebecca hur man räknar egentligen "Du är ju i v 7 nu. Hur räknas det eftersom det inte gått 7 veckor sedan Dutt sattes tillbaka? Har inte lyckata begripa det än..."


Nej, det är inte så himla lätt att begripa... Man räknar alltid att graviditeten börjar vid den senaste mensens första dag. Så redan när jag fick ett plus på stickan har det gått cirka fyra veckor, fast då Dutt bara funnits i mig i två veckor. Knepigt, men så är det...


Har redan och kommer även framöver att skriva till exempel 6+1 (dagens tid). Det innebär att jag har gått 6 hela veckor och en dag i graviditeten och då säger man att jag är i vecka 7. Jag har knappt lär mig detta själv än, men  jag tror att det är så här det funkar.


Hoppas du blev lite klokare Rebecca.


 

4 kommentarer:

  1. Ja, nu känner jag att jag förstår lite bättre. Det är verkligen en hel vetenskap :) Skönt iaf att tiden tickar på så att ni snart är förbi det tidiga stadiet av graviditeten och sen får gå på ultraljud, känna sparkar och slutligen få träffa er lilla/lille Dutt :)

    Kram Rebecca

    SvaraRadera
  2. Jag kan tillägga att inom sjukvården säger vi aldrig vecka 7 för v 6+1 tex, utan vi säger vecka 6. Så det förvirrar ytterligare. Eller möjligtvis använder barnmorskor det uttrycket men inte gynekologer. :)

    SvaraRadera
  3. När man går till barnmorskan är man i vecka 6 om man är i 6+1. Men för egen del sa jag precis som du, att jag var i vecka 7 :-)

    SvaraRadera
  4. Riktigt förvirrande det här. Det är tydligt!

    SvaraRadera