söndag 6 februari 2011

Skitsnack

Ända sedan dagarna före testdagen har jag varit trög i magen och under veckan som gått har det bara blivit värre och värre. Igår kväll tog det helt stopp. Jag satt på toaletten och försökte i en timme utan resultat. Efter en timmes klämmande var jag både kallsvettig, trött och matt.
Mannen ringde då gynakuten och hörde vad vi kunde göra. Antingen kunde vi komma till dom och jag skulle få ett typ av lavemang eller så skulle vi vänta tills apoteket öppnar idag.

Då jag hade så ont så klädde vi på oss och gav oss iväg. Vi har inte så långt till sjukhuset. Väl där fick jag ett mikrolax som efter mycket om och men inte heller gav något resultat. Bara mer svettningar, ömhet och matthet. När klockan är ett på natten tycker sköterskan att vi ska åka hem och försöka sova och sedan köpa mer lavemang när apoteket är öppet.

Kryper ner i sängen vid halv två och är uppe på toaletten och försöker att antal gånger under natten. Vid sextiden och vid halv nio ger det äntligen resultat!! Vilken befrielse! Det har aldrig varit så skönt att göra tvåan som idag.

Jag ska trots det besöka apoteket idag och se vad de har för preparat som är förebyggande så att det inte hände så här igen.

Många graviditetssymtom har man hört och läst om, men inte att förstoppning skulle vara så besvärligt...

14 kommentarer:

  1. Har ett tips! Husk Lindroos: http://www.lifebutiken.se/life/produkter/Mage2/Husk_Lindroos.ecp

    Är psylliumfrön i pulverform! Jag använde det varje dag under graviditetens första hälft och efter förlossningen var det jättebra också.

    Gör avföringen väldigt mjuk och regelbunden. Funkar både vid förstoppning och lös mage.

    Ruskigt äckligt att få i sig om man väljer att dricka det (men mest effektivt då). Går också att blanda i fil och så.

    SvaraRadera
  2. Jag testade allt, men hittade inget som funkade. Så för mig var det mer eller mindre förstoppning i 9 månader :-(
    Hoppas du hittar nåt som funkar för det är verkligen jobbigt att vara förstoppad

    SvaraRadera
  3. Prova med Vi-Siblin eller Importal, båda finns på apoteket och rekom-s för gravida...spec den första. Det är ganska vanligt att man bli förstoppad. Det får vi tacka progesteronet för ;) Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Har hört att blåbär är lösande när man behöver det och stoppande när det är det man behöver.....

    SvaraRadera
  5. En vän till mig hade samma problem, för henne gick det så långt att hon blev inlagd. Efter många försök med lavemang och annat (inget funkade) fick hon laktulos vilken verkligen satte fart på magen. Det finns receptfritt på apoteket och brukar även vara effektivt för mig när min mage bråkar. Tror dock att man ska vara försiktig med liknande medicin, eftersom det kan sätta igång värkarna längre fram i graviditeten. Men det vet ju säkert redan. Lycka till, hoppas du slipper mer förstoppning nu!

    Kram Rebecca

    SvaraRadera
  6. Jag åt två kiwi per dag, en massa russin, drack flera liter vatten och åt ordentligt med fibrer. Ändå gick det inte som det skulle med min mage utan jag fick Forlax utskrivet. Två påsar per dag + det övriga jag skrivit om behövdes för mig.

    Se till att få nåt på recept för du kommer dras med detta under hela graviditeten.

    Grattis till plusset också, såklart!

    Anna

    SvaraRadera
  7. Åh det är så jobbigt med trög mage. Jag har samma problem. Förutom igår då var de helt plöstligt tvärtom. Jag tror det var kaffet som jag drack på fredagkväll och lördag på morgonen som fic igång magen.

    SvaraRadera
  8. ...finns det inga gränser för hur mycket man lämnar ut till allmänheten att beskåda?

    SvaraRadera
  9. Vilken onödig kommentar. Det är väl bara att sluta läsa om det stör dig? Jag tycker det är uppfriskande med en blogg som inte bara skriver om allt som är rosenrött och fantastiskt med en graviditet. För vissa kroppsliga saker ÄR jobbiga. Det blir bara värre när det ska vara tabu och förbjudet att prata om.

    SvaraRadera
  10. Längtan, du skriver vad du vill i din blogg. Om andra stör sig på det, ska de heller inte läsa. Ignorera deras kommentarer, inte värt att bemöta. Håller med om att det är uppfriskande att läsa om allt som inte är rosenrött, vet själv hur det var. Jobbigt, slitsamt men alldeles underbart:)

    SvaraRadera
  11. Det kan vara värt att kolla ifall du ska byta järntabletter, ifall du tar järn som tillskott. Vissa sorter orsakar mycket trög mage. Jag bytte till Niferex och min mage blev normal igen.

    SvaraRadera
  12. Jättegrattis till ditt plus!!!!!

    mitt tips mot hård mage är att blanda in lösade ingredienser i vardagen.
    Päron och messmör tillexempel.
    Lycka till med magen!
    Både nr 2 och bäbisen :-)
    Jag är jätteglad för din skull!

    SvaraRadera
  13. Tack för alla era tips om vad man ska äta.

    Medioker: Kul att du tittade in. Det var länge sedan!

    SvaraRadera
  14. Om man nu viker ut sig på nätet så måste man väl vara beredd på något inlägg som inte stryker medhårs....uppfriskande det med. Måste alla kommentarer vara rosenröda?? ;-)

    SvaraRadera